Gurabije

One mogu jako dugo stojati, bitno je čuvati ih u zatvorenoj posudi s poklopcem. Također, mogu se zamrznuti. 

Sastojci:

500g brašna

300g meda ( odlične su i sa pekmezom)

50g maslaca

200g šećera

300g oraha

četiri žumanca

malo korice od limuna

malo cimeta

 

Priprema:

Brašno, maslac, samljeveni orasi i šećer se izmiješaju izmješaju i preliju vrućim medom. Kad se smjesa ohladi, dodaju se žumanci, narendana kora od limuna, po želji i cimet.

 

Tijesto se dobro izmijesi ostavi da odstoji na hladnom. Zatim se razvije na cm debljine, oblikuju loptice koje spljoštite i poredaju u uljem namazanu tepsiju.

Premažu se razmućenim jajetom dva puta i stave peći

One mogu jako dugo stojati, bitno je čuvati ih u zatvorenoj posudi s poklopcem. Takodje, mogu se zamrznuti .

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content