Hadžijski ćevap

U papir se stavi sav hadžijski ćevap iz posude u kojoj se pripremao, a papir se kompletno zatvori u oblik jedne vrećice.

Sastojci:
– 900 g janjećeg mesa bez kosti,
– 500 g crvenog luka
– 300 g paradajza,
– 300 g paprika babura,
– 250 g gljiva
– 100 g maslaca,
– soli, bibera, peršuna,
– pregament papir (za pakovanje ćevapa).



Priprema:

Meso izrežite na kockice, posolite i prepržite na vrelom maslacu. Luk dinstajte na maslacu dok ne poprimi žutu boju, dodajte meso u luk, i nastavite dinstati. Paprike isjecite na krupnije komade i dodajte mesu i luku. Paradajz ogulite, izrežite na rezance. Gljive operite i isjecite na kriške. Dodajte gljive i nastavite dinstati. Potom dodajte paradajz, prodinstajte, začinite. Sve skupa lagano izmiješajte i prokuhajte . Po potrebi dodati vode.

Pergament papir postavite na pleh, stavite pripremljeno meso skupa sa saftom i na sve stavite kašiku kajmaka, a papir kompletno zatvorite u oblik jedne vrećice i zavežite koncem. U pleh naspite čašu vruće vode i stavite u zagrijanu pećnicu 250 stepeni nekih 15 min. da se zapeče. Servirajte toplo u pergament papiru. Možete praviti manje porcije svaku zasebno na pergament papiru.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content