Hotel Pino Nature nominovan za Europen Hotel Design Awards

  Hotel Pino Nature nominovan za nagradu za najbolji novoizgrađeni objekat na EDHA 2016 (Europen Hotel Design Awards). U Londonu se 21. novembra održava EDHA 2016 (Europen Hotel Design Awards), a Hotel Pino je sa još šest objekata nominovan u kategoriji “Newbuild”.

  Podsjećamo da se za dizajn interijera objekta pobrinuo renomirani bh. arhitekta Amir Vuk Zec, hotel je do sada nagrađen na bijenalu arhitekture u Veneciji, a također je nominovan u grupu najboljih evropskih hotela po izboru posjetilaca stranice tophotel.de.

   

  Europe Hotel Design Awards se dodjeljuju za izuzetan dizajn i arhitekturu hotela, u čast arhitekata i dizajnera. Nagrade se dodjeljuju za kreativnost, inovativnost i izvrsnost kroz trinaest različitih kategorija.

  Pobjednici će biti objavljeni u Park Plaza Westminster Bridge u ponedjeljak 21. novembra u Londonu.

   

  Hotel Pino se nalazi na 1070 m. nadmorske visine, u srcu planine Trebević, otvoren na mjestu nekadašnjeg sjajnog ugostiteljskog objekta Prvi Šumar. Zbog blizine grada i mogućnosti da do ovog planinskog bisera iz Sarajeva stignete za 10 minuta, hotel je poznat kao „dnevni boravak Sarajlija“.

   

  Gostima su na raspolaganju 22 sobe i 2 apartmana sa divnim pogledom na planinu i šumu. Potpunu relaksaciju gostima će pružiti 23 metra dug bazen, dječiji bazen, 2 saune, fitness centar i 2 sobe za masažu. Da bi se sve uklopilo u prirodni ambijent pobrinuo se  Studio Zec i njihov glavni arhitekt Amir Vuk Zec.