Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Janjeća rebra sa krompirom
 Janjeća rebra sa krompirom
Furaj Planetom Zanimljivosti

Janjeća rebra sa krompirom

by Furaj.ba 2 min read

AA

Janjetina je sočna ako se istodobno peče i kuha u vlastitim sokovima. Folija štiti kako se meso ne bi presušilo tokom pečenja, prekrijte ga folijom.

Janjetini možete ublažiti miris mariniranjem. Meso sa začinima (limunova korica i sok, ružmarin, majčina dušica, češnjak u ljusci) ostavite od dva do 24 sata u hladnjaku.

Sastojci
1 kg rebra od mladog janjeta, 1 kg mladog krompira,
15 dkg crvenog luka,
10 dkg mrkve,
peršunov list, list celera,
koji režanj bijelog luka,
1 dl supe,
janjeća košuljica,
aleva paprika,
2 dkg masnoće.

Priprema:

Očistite, operite i izrežite krompir. Ako su glavice luka sitnije, samo ih ogulite,a prerežite krupnije. Bijeli luk ostavite u češnjima. Krompir ostavite sa strane jer mesu treba duže vremena da se ispeče. Meso začinite začinite solju i vegetom, (nemojte pretjerati ) i stavite u pomašćenu tepsiju. Meso pokrijte janjećom košuljicom ili papirom i pecite u pećnici. Po želji dodajte aleve paprike. Dodajte malo supe i pecite u rerni oko sat vremena. Vrlo je važno da u toku pečenja bar tri puta meso podlijete sokom koji se stvorio od pečenja, tek toliko da janjetina ne bude suha. Prvi put podlijte kad ubacite povrće, nakon dvadeset minuta. Pred kraj pečenja uklonite foliju da meso fino porumeni.

 

 

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

23 Marta, 2023
Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

23 Marta, 2023
Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

23 Marta, 2023
Izdvojeno

Sajam turizma Place2go 2023.

23 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

Mostar će 9. septembra još jednom ugostiti najbolje svjetske skakače

Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

Radite u marketingu, bavite se PR-om, vodite društvene mreže za

Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

”Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri;

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.