Turski čaj od jabuka

Boja ovog čaja zavisi od boje i količine jabuka. Na litar vode potrebno je 4-5 većih jabuka. Možete osušiti veću količinu jabuka i sačuvati u papirnoj vrećici za pripremanje čaja neki drugi put.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Postupak:

4-5 većih jabuka dobro oprati, posušiti, pa izrezati neoguljene na sasvim tanke kriške.

Složiti ih na papir za pečenje i staviti u rernu na sasvim nisku temperaturu. Kada su jabuke suhe sa gornje strane, prevrnuti ih, pa nastaviti sušiti. Osušene jabuke prokuhati desetak minuta u litri vode sa malo cimeta, pa ostaviti da stoje još desetak minuta poklopljene. Procijediti.

Čaju od jabuka nije potrebno dodavati šećer, želite li, možete ga  zasladite sa malo meda.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content