1, 2, 3 – jeste li spremni za Novu godinu u Sarajevu?

1, 2, 3 – jeste li spremni za Novu godinu u Sarajevu?

Sa svojim novogodišnjim programom Sarajevo teži da za Novu godinu bude centar regije. Zato ovdje pjeva najbolji, Čola

Koliko je proslava Nove godine u Sarajevu popularna, najbolje se moglo vidjeti prošle godine kada se na centralnoj svečanosti, nalik megaspektaklu, na Trgu BiH okupilo više od 100.000 ljudi. Najluđu noć uz pregršt epiteta ispratili su i brojni medijski natpisi.

Trodnevno slavlje

U susret 2018. godini Sarajevo se kreće u istom ritmu. Iako se kao prvobitna lokacija javnog dočeka Nove godine spominjala Vječna vatra, kako se i ovoga puta očekuje masovni dolazak ljudi, ipak će se odvijati ispred Sarajevo City Centera.

Stanovnike i goste bh. prijestolnice očekuju tri dana novogodišnjih zbivanja. Sarajevska filharmonija svoj nastup priredit će 30. decembra, dok će 1. januara, nakon centralne novogodišnje zabave, fešta biti nastavljena uz pjesme Crvene jabuke.

Osmišljavajući sadržaj za novogodišnje praznike, Organizacijski odbor Grada Sarajeva, Kanton Sarajevo, Turistička zajednica KS i gradske općine slijedile su jedan cilj: da Sarajevo kao glavni grad BiH obilježi kraj stare i ulazak u 2018. godinu uz reprezentativni sadržaj i ostvarenja koja će ga učiniti centrom regije.

Uspjeli su u tome da održe isti muzički nivo, jer će nakon prošlogodišnjeg nastupa Dine Merlina ove godine Sarajlije i sve goste grada u Novu godinu uvesti još jedan Sarajlija, zvijezda čiji sjaj traje – Zdravko Čolić, koji se s poštovanjem zahvalio što je upravo on predložen za centralnu svečanost.

“Sarajevo je moj grad i bez obzira na bilo kakve druge varijante i ponude, ja pripadam ovom gradu i sa zadovoljstvom prihvatam da radim u sklopu cijelog ovog pompeznog dočeka Nove godine”, rekao je, između ostalog, Zdravko Čolić na press konferenciji održanoj u Vijećnici, dodajući da je za njega Sarajevo jedna posebna emotivna priča, koja nije vezana za finansije.

“Novogodišnji nastupi su posebna fešta. To nisu solistički koncerti. Nova godina treba biti veselje koje pripada svima nama.”

Noć koja će se pamtiti

Godina 2017. za Zdravka Čolića protekla je inače u znaku lijepih nastupa i velikih koncerata, a njena kruna bit će nezaboravni spektakl 31. decembra kada će na krilima dobrih vibracija u novo razdoblje zakoračiti s tolikom publikom da joj se vjerovatno neće moći nazirati kraj. Iz krugova turističkih agenata već neko vrijeme može se čuti da je upravo zbog Čole manje zainteresovanih za proslavu Nove godine u inostranstvu u poređenju s prethodnim godinama.