1.mart – Dan nezavisnosti provedite u Ljubljani sa Relax Toursom

1.mart – Dan nezavisnosti provedite u Ljubljani sa Relax Toursom

Ljubljana se smatra jednim od najstarijih i najlepših gradova centralne Europe. Osnovali su je Rimljani kao svoju koloniju u I vijeku prije naše ere. Tada se zvala Emona. Naselje se veoma brzo urbanizovalo zahvaljujući svom geografskom položaju između Alpa na sjeveru, Panonske nizije na istoku i Jadranskog mora na zapadu. Na ovom putovanju iskoristite priliku da posjetite i Trst. Trst je vrlo zanimljiv grad s brojnim zanimljivim znamenitostima. Bled- Ledenjačko jezero, okruženo moćnim planinama, usred kojeg se smjestio otočić s crkvom i nad kojim se na stijeni kao čuvar nadvio dvorac, slika su koja ostaje u pamćenju. Slovenci su s pravom ponosni na Bled, a zanimljivo je da je spomenuti otočić ujedno i jedini pravi slovenski otok!

1.DAN / SARAJEVO-LJUBLJANA / 28.02.2020.

Sastanak putnika kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak u 20:00 h. Noćna vožnja na relaciji Sarajevo- Zenica- Doboj- Zagreb – Ljubljana. Usputne pauze po potrebi grupe.

2.DAN / LJUBLJANA/ 29.02.2020.

Dolazak u Ljubljanu je planiran u jutarnjim satima. Fakultativni obilazak historijskog centra grada: Prešernov trg, spomenik France Prešerna, Franjevačka crkva, Tromostovlje, remek-djelo slovenačkog arhitekte Plečnika, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća, Zmajev most simbol Ljubljane… Ljubljanski grad – srednjovjekovni zamak na brdu iznad grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.DAN /LJUBLJANA-POSTOJNSKA JAMA-TRST -LJUBLJANA/01.03.2020.

Doručak. Fakultativni izlet: odlazak do Postojnske jame-jedne od najvećih i najpoznatijih pećina u Evropi. Pećina krije jedinstven podzemni svijet endema kao što je čuvena “čovečija ribica”. Obilazak pećine jedinstvenim turističkim vozićem uz mogućnost fotografisanja reliktnog pećinskog nakita, koji će vas impresinorati Nakon obilaska Postojnske jame polazak za Trst. Odmah po dolasku u Trst krećemo u panoramsko razgledanje centra grada: palata Gopčević, Kanal Grande sa Ponte Rosom,, trg Ujedinjenja, palata Prefekture… Nakon obilaska Trsta povratak u Ljubljanu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN / LJUBLJANA-CITY PARK-BLED-SARAJEVO / 02.03.2020.

Doručak. Nakon doručka odlazak u shopping u poznati centar City Park- Ljubljana. Polazak ka Bledu. Po dolasku slijedi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak (ulaznica nije uključena). Slobodno vrijeme za uživanje u prelijepom Bledu i za degustiranje čuvene krempite. …Nakon obilaska Bleda povratak za Sarajevo.

 

Termin putovanja: 28.02. – 02.03.2020. 4 dana – 2 noćenja

Prijevoz: Autobus

 

Cijene aranžmana za min 35 PAX:

HOTELI CIJENA PO OSOBI ZA RANE REZERVACIJE  do 30.01. CIJENA PO OSOBI ZA REDOVNE REZERVACIJE
M – HOTEL  – LJUBLJANA

https//www.m-hotel.si/

249 KM 269 KM

Doplata u slučaju manjeg broja od 35 prijavljenih putnika: 50 KM


 

U CIJENU UKLJUČENO:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom;
  • Smještaj u hotelu 4* na bazi dva noćenja s doručkom;
  • Organizaciju putovanja;
  • Pratioca putovanja (za grupu min od 20 putnika);
  • Obilazak Ljubljane uz pratnju lokalnog vodiča;
  • Obilazak Bleda + shopping tura;

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • PZO;
  • Doplata za jednokrevetnu sobu;
  • Fakultativne izleti i ulaznice: POSTOJNSKA JAMA i TRST – 20 EUR po osobi (doplata za ulaznicu u Postojnsku jamu 26EUR);
  • Boravišna taksa 3,13 EUR po osobi, po noći;

 

RELAX TOURS

033 / 263 – 330

033 / 270 – 060

Više informacija možete pronaći OVDJE.