4 Seasons Travel: Najpovoljnije putovanje za 1. maj!

  4 Seasons Travel: Najpovoljnije putovanje za 1. maj!

  Doživite čaroliju arapskog svijeta i otputujte u Dubai, mondensko središte luksuzne kupovine, ultramoderne arhitekture i dinamičnog noćnog života. Dubai je drugi najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i posljednjih petnaestak godina jedna od najposjećenijih destinacija svijeta. Primamljiva ponuda agencije 4 Seasons Travel upravo sada može učiniti da se i vi odlučite otisnuti prema neodoljivoj turističkoj atrakciji.

  Slijede detalji fantastičnog putovanja:

  1. majDubai

  7 dana / 6 noćenja

  Cijena: 1449.00 KM

  1. dan / 26.04.2018. / Sarajevo

  Sastanak putnika na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Nakon slijetanja u Dubai, obavljenih carinskih formalnosti, pasoške kontrole, slijedi transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

  Od 2. do 6. dana / 27.04. – 01.05.2018. / Dubai

  Tokom vašeg boravka u Dubaiju bit ćete u prilici da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovog grada i njegove okoline. U ponudi su (s doplatom):

  Burj Khalifa je najveća građevina na svijetu, neboder koji je s antenom visok 828 metara. Trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al-Nhjana nazvan Burj Khalifa. Neboder ima 160 spratova, 1.000 stanova, urede na 40-ak spratova, Armanijev hotel i promatračnicu na 124. spratu.

  Burj Al Arab je već godinama simbol raskoši Dubaija. Riječ je o luksuznom hotelu koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvjezdica na svijetu. Smješten je na umjetnom otoku uz plažu Jumeirah. Otok je s kopnom povezan mostom u obliku jedra, kojim mogu prolaziti i automobili.

  Muzej Dubai, građen početkom 19. vijeka, smatra se najstarijom građevinom Dubaija. Prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejem. Zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creeka. Među mnogobrojnim zbirkama izdvaja se najprije slika koja dočarava historiju Dubaija i sve faze njegove ekspanzije, potom kolekcija tradicionalnog oružja ovog područja, tu je i zbirka posvećena moru i njegovom značaju u pustinjama, te zbirka posvećena historijskim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu.

  Palm Jumeirah je trenutno najveći umjetni otok na svijetu, građen u obliku palme sa stabljikom i 17 listova. Okružuju ga otočići koji cijeloj građevini daju oblik kruga.

  Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Posjetit ćete jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim proći kroz rezidencijalne četvrti grada, te se zaustaviti u Heritage Villageu – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakteriše ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Potom slijedi odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju planiran je u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraću posjetu novoj atrakciji Abu Dhabija – Ferrari Worldu.

  Na ovom putovanju doživjet ćete također jeep safari, te zalazak sunca u autentičnom ambijentu – beduinskom kampu.

  Vrijedi znati da je trgovački centar Mall of the Emirates najveći šoping centar na Bliskom istoku, ima preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenom – Ski Dubai, gdje se u ljetnim mjesecima možete skijati i na vanjskoj temperatuti od 42 stepena!

  The World – ovaj arhipelag ima preko 300 malih umjetnih otoka koji su građeni u obliku planete Zemlje. Svaki otočić predstavlja jednu državu. Arhipelag je udaljen četiri kilometra od obale i svi otočići su na prodaju. Projekat izgradnje još nije gotov, ali je u završnoj fazi.

  7. dan / 02.05.2018. / Dubai – Sarajevo

  Rani transfer do aerodroma u Dubaiju. Let za Sarajevo.

  Cijena uključuje:

  – povratnu avio kartu na relaciji Sarajevo-Dubai-Sarajevo s Fly Dubai Airlinesom (prtljag do 20kg po osobi);

  – vizu (pasoš validan 6 mjeseci minimalno);

  – 6 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu s 4* – Gevora Hotel;

  – transfer na relaciji Dubai International Airport – hotel – Dubai International Airport.

  Cijena ne uključuje:

  – fakultativne izlete i ulaznice za muzeje;

  – obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) – 14 KM;

  – boravišnu taksu Tourism Dirham (15 dirhama = cca 8KM); plaća se na recepciji po sobi po noćenju;

  – doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu na upit.

  NAPOMENA:

  Prijave moguće do 22.04.2018.

  Ljubazni tim agencije 4 Seasons Travel čeka na vas.

  Tel./Mob.: + 38765157535
  +38762856227
  E-mail: info@4seasonstravel.ba
  Adresa: Josipa Slavenskog br. 19, Ilidža; Sarajevo, BiH

  Zato što jedan članak nije dovoljan….

  DUBAI – GRAD BLJEŠTAVILA

  15 STVARI KOJE NISTE ZNALI O DUBAIU

  SKI DUBAI – PRVO ZATVORENO SKIJALIŠTE NA BLISKOM ISTOKU

  DUBAI MIRACLE GARDEN

  ALDIJANA RUSTEMOVIĆ – OD STJUARDESE DO VLASNICE TURISTIČKE AGENCIJE