455. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

  455. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

  Sve je spremno za tradicionalne 455. skokove sa Starog mosta u Mostaru, istaknuto je na konferenciji za medije Kluba skakača u vodu “Mostari”.

  Foto: Arhiv

  Manifestacija će ove godine trajati tri dana, a centralni događaj planiran je za nedjelju u 16 sati.

  I ove godine organizatori su pripremili bogat sadržaj, a u program su uvršteni i neki stari događaji koji se godinama nisu održavali.

  Među novitetima su skokovi za juniore na skakaonicama Mali Duradžik i Duradžik, visine šet i deset metara.

  “Skakat će se na noge i na glavu, a nastupit će mladi skakači do 20 i do 24 godine. O broju učesnika još uvijek ne možemo govoriti, ali se očekuje da će to biti oko 20 skakača. Također, ove godine smo odlučili ponovo nakon duže pauze organizovati takmičenje u preplivavanju Neretve, na kojem će nastupiti mladi plivači članovi mostarskih klubova“, rekla je na konferenciji za medije članica Organizacionog odbora Adela Gosto.

  Predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari“ Lorens Listo najavio je dolazak skakača iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

  “Prvi put će nam doći skakači sa Kosova, ukoliko uspiju dobiti vize. Riječ je o četvorici skakača, koji odlično skaču. Poznajem ih jer sam i ja svojevremeno skakao u Đakovici“, rekao je Listo.

  Ovogodišnji ocjenjivački žiri činit će Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogičević iz Užica i Alica Jakirović. Delegat žirija je trener Fudbalskog kluba Velež Feđa Dudić.

  Naslov najboljih ove godine brane Vedad Bašić u kategoriji skokova na glavu, te Igor Kazić u skokovima na noge. Nakon konferencije za medije mladi skakač Evelin Tiro izveo je skok u čast 17. godišnjice obnove Starog mosta.