5 najpraktičnijih mjesta za ljetovanje s djecom u Crnoj Gori

  5 najpraktičnijih mjesta za ljetovanje s djecom u Crnoj Gori

  Roditelji koji imaju malu djecu destinacije za odmor najčešće biraju prema tome koliko su prilagođene djeci i koliko sadržaja za njih nude. Ukoliko svake godine rado ljetujete u Crnoj Gori, donosimo pet ideja za najpraktičnija mjesta za ljetovanje sa djecom.

  Petrovac

  Plaža Lučice u Petrovcu

  Malo primorsko mjesto nadomak Budve jedna je od omiljenih porodičnih destinacija u Crnoj Gori. Ima blagu mediteransku klimu i skoro 300 sunčanih dana u godini. Krase ga duge plaže, male pjeskovite uvale, zalivi, i ukrašeno je maslinama, narandžama, lovorom i leandrima. Ukoliko u Petrovcu želite dobru zabavu, obavezno posjetiti plažu Lučice koju mališani upamte po velikom žutom toboganu koji im nudi nevjerovatnu zabavu.

  Rafailovići

  Rafailovići

  Malo ribarsko mesto naslonjeno je na veliku pješčanu plažu Bečića nadomak Budve s kojom su povezani dugom pješačkom stazom uz obalu. Ukoliko vaši mališani baš i ne mogu pješačiti tri kilometra dugom stazom, provozajte se turističkim vozićem, što će ih sigurno jako obradovati. U blizini Rafailovića su i druga popularna crnogorska ljetovališta koja želite vidjeti poput Svetog Stefana i Tivta.

  Meljine

  Meljine

  Ukoliko vaša djeca imaju probleme sa bolestima disajnih organa, preporučujemo odlazak u Meljine nadomak Herceg Novog. Tamošnja vazdušna strujanja su izuzetno korisna za zdravlje vaše djece, a i vas, što može biti jedan od razloga da se odlučite za ovo malo porodično mjesto sa nekoliko mirnih plaža. Možete se prošetati i do Herceg Novog, jednog od najljepših gradova u Bokokotorskom zaljevu. Djecu će oduševiti stara tvrđava i čest sadržaj za djecu na samoj rivi. Herceg Novi je također preporučljiv za one koji žele pomoći svom zdravlju zbog ljekovitog pijeska, odnosno, blata, kao i susjedno Igalo sa poznatom banjom.

  Zelenika

  Zelenika

  Do Meljina smještena je i lijepa Zelenika, malo primorsko mjesto sa pješčanim plažama, zbog čega su najčešći izbog sa porodice s malom djecom. U blizini je Herceg Novi i Kumbor, te Portnovi, luksuzno mjesto u kojem možete prošetati i uživati.

  Radovići

  Plavi horizonti na Radovićima

  Radovići na poluostrvu Luštica česta su preporuka roditelja s malom djecom zbog kristalno čiste vode. Tamo se najčešće kupa  na poznatim plažama Plavi Horizonti i Krašići.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  CRNA GORA GOSTIMA IZ BIH NUDI NIŽE CIJENE SMJEŠTAJA ZA LJETOVANJE

  5 RAZLOGA ZAŠTO PROVESTI ODMOR U TIVTU