6 romantičnih destinacija za putovanja u dvoje

  6 romantičnih destinacija za putovanja u dvoje

  Ljeto je idealno godišnje doba za putovanje u paru i rasplamsavanje ljubavi s voljenom osobom. Ako još uvijek niste našli idealnu destinaciju, predstavljamo vam 6 destinacija koje odišu romantikom!

   

  #1 Portofino, Italija

  Ribarsko selo Portofino malo južnije od Genove jedno je od najromantičnijih mjesta na italijanskoj obali.

  Znamo da romantike u Italiji ne fali, bar kada su tu Venecija, Firenca ili Cinque Terre koje su vrlo blizu Portofina. Portofino je mjesto s kućama urezanim u litice koje oplakuje Ligursko more. Glavni trg Piazzetta okružen je kućama obojenim u pastelne boje, buticima i restoranima u koje rado zalaze bogataši koji se vole usidriti u luci.

   

  #2 Barbados, Karibi

  Duge pješčane plaže, palme, egzotična pića i zabavni zvuci kalipso ili rege muzike poželjet će dobrodošlicu svakom paru na Barbados. Ova ostrvska država je ocijenjena kao najrazvijenija na Karibima, te nudi beskrajni šarm svim romantičarima. Planirate li zaruke, Barbados je savršeno mjesto za taj romantični čin!

   

  #3 Colmar, Francuska

  Na vinskoj cesti u sjeveroistočnom dijelu Francuske, na granici s Njemačkom, nalazi se gradić Colmar. Kamenom popločane ulice na kojima su pastelno obojane kuće, renesansne crkve i mirni kanali s mostovima pružaju predivan romantični ugođaj., posebno ako se uputite do obližnjih vinograda.

   

  #4 Santorini, Grčka

  Santorini već duže vrijeme uživa reputaciju jednog od najromantičnijih ostrva na svijetu, a zasigurno je vodeće romatično mjesto u Grčkoj. Kada se spomene Santorini, ljudi se uglavnom sjete razglednica ostrvskih gradića Oia i Fira. Na razglednicama se nalaze bijele kuće iznad čijih plavih krovova zalazi Sunce i tone u Egejsko more. I upravo harmonija koja vlada između plave i bijele boje doprinosi romantičnoj atmosferi. Nezaobilazne su i plaže Santorinija. Poželjet ćete zauvijek ostati ovdje!

   

  #5 Budimpešta, Mađarska

   

  Grad koji se razvio na obalama Dunava, grad crkvi, izuzetne arhitekture, termalnih kupališta i umjetnika, Budimpešta je postigla fantastično oživljenje s obzirom na rane devedesete, i na taj način postala jedno od najtraženijih alternativnih odredišta za romantični bijeg. Svako ko je posjetio ovaj grad smješten na devet mostova, zna o čemu pričamo!

   

  #6 Fes, Maroko

  Maroko i njegov grad Fes se nalaze među mnogim turističkim magazinima na listi top najromantičnijih destinacija na svijetu. Kada uđete u grad Fes, stiče se utisak da ste vremeplovom otišli u neko drugo vrijeme i ušetali u neku novu dimenziju. Turisti su u kombinaciji historijskih spomenika, orijentalne arhitekture, živahnih bazara i drevnih medina pronašli romantičnu crtu Maroka. U Fesu se proizvodi plava keramika, tako da je često prisutna na fasadama pojedinih objekata. Najpoznatija i „najplavlja“ kapija u Fesu je Bab Bou Jeloud (Plava kapija).