8 razloga zašto trebate doći na Diplomatski zimski bazar

  8 razloga zašto trebate doći na Diplomatski zimski bazar

  Diplomatski zimski bazar održat će se 9. decembra u Dvorani “Mirza Delibašić” od 11:00 – 16:00 sati. Ulaznice koštaju 5KM, a djeca mlađa od 10 godina, u pratnji odrasle osobe, imaju besplatan ulaz.

  Prošle godine Bazar je privukao oko 15. 000 posjetilaca na ovaj jednodnevni događaj tokom kojeg se prikupilo 130 000 KM doniranih za devet dobrotvornih organizacija koje podržavaju djecu s potrebama u Bosni i Hercegovini.  Organizacije koje je Bazar podržao djeluju diljem BiH – od Mostara do okolice Srebrenice, od Doboja do Banje Luke i Sarajeva.

  Zašto treba doći na Bazar 9. decembra?

  • Zato što je Diplomatski zimski bazar sjajan događaj koji se održava jednom godišnje kada su sve ambasade prisutne u BiH pozvane da učestvuju – ove godine učestvuje oko 40 ambasada i međunarodnih organizacija, neke od njih po prvi put.
  • Zbog sjajnih okusa međunarodne kuhinje – Diplomatski zimski bazar daje posjetiocima priliku da probaju hranu iz cijelog svijeta i da kupe proizvode koji se teško nalaze u BiH.
  • Da se počastite sjajnim poklonom – na Diplomatskom zimskom bazaru učestvuje oko 60 nevladinih organizacija i izlagača koji prodaju svoje proizvode.
  • Zato što će svaka konvertibilna marka koju vi potrošite na Diplomatskom zimskom bazaru biti data djeci s potrebama.
  • Zato što će biti organizovana lutrija s nevjerovatnim nagradama, od odmora, ekskluzivnih večera do vaučera za spa centre, a sve za cijenu listića od 3KM!
  • Zbog aukcije koja će se održati u 13:00 sati, na kojoj ćete se moći natjecati za slike poznatih slikara, all inclusive odmore u hotelima s 5 zvjezdica, avio-karte, i još mnogo toga!
  • Zbog zabave i brojnih izvedbi na glavnoj bini! Vi kupujte i jedite, a djecu pustite da se igraju, odmaraju i gledaju uzbudljive izvedbe koje su na rasporedu cijeli dan – od indonezijskog plesa, slovenskog folk benda, muzičkog teatra, horova…
  • Djeca mlađa od 10 godina (u pratnji odrasle osobe) imaju besplatan ulaz na Diplomatski zimski bazar, a kada uđu, očekuju ih brojne besplatne aktivnosti, specijalno osmišljene za male princeze i prinčeve!