Advent u Splitu – Najveselija zimska priča Dalmacije

Advent u Splitu – Najveselija zimska priča Dalmacije

Decembar, za mnoge najljepše i najveselije doba godine, započeo je paljenjem novogodišnjih lampica u svjetskim i evropskim metropolama. Iako nam zimsko doba misli odvodi u planine, čarobnu zimsku priču ove godine ispričat će Split.

Paljenjem prve adventske svijeće, krajem novembra započeo je Advent u gradu pod Marjanom, koji iz godine u godinu privlači sve više turista. Više od 40 dana dobre zabave, kulturnih dešavanja i bogate gastronomske ponude zadovoljit će i najzahtjevnije goste. Svaki dan na centralnoj pozornici na Rivi, posjetitelje očekuje raznolik muzički i umjetnički program, od tematskih večernjih nastupa raznih DJ-eva i zabavnih bendova do dnevnih koncerata klapa i izvođača koji će domaćim i stranim gostima donijeti dašak tradicionalnog božićnog ugođaja. Mnogi će pohrliti u već poznate “splitske kućice” koje u okviru Božićnog sajma nude pregršt božićnih ukrasa i prigodnih suvenira. Program upotpunjavaju crkveni zborovi koji priređuju koncerte u svim crkvama, dok oni koji na put povedu najmlađe članove porodice mogu uživati u programu za mališane kada splitsku Rivu posjete sv. Luce i sv. Nikola, ali i sam djed Božičnjak. Atmosfera će doći do usijanja tokom novogodišnje večeri, kada će za dobar provod do ranih jutarnjih sati biti zadužen Petar Grašo.

dsc_0997

Vrijeme blagdana poznato je i kao vrijeme darivanja, stoga će splitski advent imati i humanitarnu notu kako bi ove dane učinili posebnim i pomogli onima kojima je najpotrebnije.

Advent u Splitu ponosni je dobitnik nagrade Simpley the Best za najbolji advent u gradu na Jadranu, a ne sumnjamo da će svojim programom i ove godine opravdati titulu.

Svi putevi vode u Split

Dobre atmosfere zasigurno neće nedostajati, a u periodu trajanja Adventa splitski hoteli nude posebne ponude.

Program koncerata i događanja potražite na www.visitsplit.com.

Sponzorisani članak