Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu

Najljepši advent, najbolja atmosfera, toplija zima, samo su neke od sintagmi koje vežemo za grad Zagreb u blagdanskom periodu. Nakon što je prethodne godine u konkurenciji od 20 gradova osvojio priznanje za najbolji advent u Evropi, Zagreb je ove godine opravdao titulu i priredio pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja.

glavni-trg

Ukoliko ste već posjetili Zagreb uvjerili ste se u raznolikost ponude brojne lokacna brojnim lokacijama gdje možete uživati u kuhanom vinu, tradicionalnim jelima i dobroj zabavi.

Zvuci zvončića, mirisi medenjaka i roštiljskih kobasica naprosto mame da se uputite u pravcu drvenih kućica i štandova. Božićni sajmovi smješteni su u središtu grada, ali i izvan centra. S obzirom da neki svoje prozorčiće zatvaraju sa završetkom ove godine, za vas smo izdvojili one koje možete posjetiti i ako se u hrvatsku metropolu uputite početkom naredne godine. Novu 2017.  započnite opušteni i u dobrom društvu, jer zabave neće nedostajati.

ledeni-park-mehulic-lr-57f78bbc5dcf4

Ledeni park (otvoren do 08.01.2017.)

Najveće i najljepše klizalište u ovom dijelu Evrope nudi pravu zimsku čaroliju. Svakoga dana u periodu od 10-23h uživajte u klizanju na otvorenom. Uz zvukove dobre muzike uživajte u mirisima i okusima raznih gastronomskih delicija, kao i brojnim kulturnim sadržajima za djecu i odrasle. Na Ledenom parku je smješten i vidikovac na kojem se posjetitelji mogu opustiti uz čašu šampanjca ili puncha te baciti pogled na klizače.

advent_zagreb

Advent na Zrinjevcu (otvoren do 08.01.2017.)

Zrinjevac – tamo gdje je sve počelo. Smatraju ga za jedan od najljepših dijelova Zagreba, ne samo kad je Advent, već tokom cijele godine. No, samo u vrijeme Adventa velike krošnje zasvijetle posebnim sjajem hiljade bijelih lampica, a stari muzički paviljon postane odredištem ljubitelja božićnih klasika i valcera. Ne zaostaje ni gastronomska ponuda koja nudi od finih gulaša, domaćih sarmi, bunceka i krpica sa zeljem, do neizostavnih tradicionalnih štrukli, savijače, germ knedle, medenjaka i slasnih domaćih peciva.

63255362-web-685x340


Fuliranje (do 08.01.2017.)

Fuliranje, jedno od prvih i najoriginalnijih adventskih događanja ove zime slavi svoj peti rođendan. Do sada ga je posjetilo preko 1.000.000 posjetitelja koji su uživali u više od 500 koncerata i muzičkih nastupa, DJ-a, performera, izložbi. Fuliranje je prvi projekt koji je na ulici predstavio vrhunske hrvatske restoratere, vinare i mnoge druge kreativne izlagače. Fuliranje se prošle godine prvi puta odvijalo na dvije lokacije: Tomićeva i Kurelčeva ulica, te se tradicija nastavlja i ove zime. Za ovu zimu osmišljena su 2 različita, a atraktivna koncepta; TOMIĆEVA – CHEF STREET i KURELČEVA – DISCO STREET

advent

Božićni sajam (otvoren do 08.01.2017.)

 Svako putovanje nosi svoje uspomene i sjećanja, no većina želi imati i neki suvenir koji će ga podsjećati na lijepe trenutke provedene u tom gradu.

Ako ste se prepoznali u prethodnoj rečenici onda obavezno posjetite Božićni sajam u poznatim zagrebačkim ulicama: Bogovićevoj, Gajevoj, Petrićevoj i Varšavskoj. Osim poklona sebi, šećući ulicama sigurno ćete odabrati nešto čime ćete obradovati i svoje najmilije. Drvene kućice prepune ručno izrađenih suvenira i prigodnih božićnih poklona i ukrasa, isprepliću se s onima iz kojih se širi miris kuhanih kobasica, pečenih kestena, kolača i kuhanog vina. Svoje nove vlasnike nestrpljivo čekaju pleteni šalovi, kape i rukavice koje će ih grijati za hladnih dana.

zri zrinjevacduval

Advent na Strossu (do 08.01.2017.)

Iza naziva Advent na Strossu sačinjen je vrlo bogat svakodnevni program u kojem će svoje mjesto i vrijeme za zabavu pronaći posjetitelji svih generacija. Svi koji zakorače na jedan od najromantičnijih dijelova zagrebačkog Gornjeg grada ovdje će zasigurno provesti nekoliko sati jer će ih dočekati 8 bajkovito ukrašenih kućica sa raznolikom gastro ponudom kao i vrlo velik izbor craft piva, čajeva, vina, kuhanih vina i drugih adventskih delicija.

 

Više informacija potražite na www.adventzagreb.com