Akcija čišćenja Miljacke – prikupljeno 50 vreća otpada

  Akcija čišćenja Miljacke – prikupljeno 50 vreća otpada

  Učenici sarajevske Srednje medicinske škole i članovi Sportskog ribolovnog društva “Miljacka”, Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Vratnik” i uposlenici Općine Stari Grad Sarajevo učestvovali su u današnjoj akciji čišćenja Miljacke i Aleje ambasadora.

  Predsjednik SRD “Miljacka” Kenan Hajdarević kazao je da je šetalište uz Miljacku, pored Baščaršije, najljepše u općini Stari Grad zbog čega su odlučili pokrenuti akciju čišćenja tog dijela grada.

  U akciji je učestvovalo više od 40 učenika, a zajednički je očišćenja obala rijeke od malog tunela na Bentbaši do Darive kolika je i ribolovna staza ovog društva. Prikupljeno je 50 vreća otpada.

  – Ovaj prostor očišćen je od nagomilanog otpada, kesa, flaša te granja i drugog smeća sve ono što je rijeka nanijela. Sada je taj prostor uređen, a sve s ciljem da građani mogu uživati u njemu – istaknuo je Hajdarević za Fenu.

  Čišćenje obale Miljacke dio je akcije “Ekskurzijada 2017” učenika sarajevske Srednje medicinske škole koji su odlučili pomoći u prikupljanju sredstava da bi cijela generacija otputovala ove godine na ekskurziju, uključujući i one slabijeg imovinskog stanja.

  Foto: Furaj.ba/Arhiv