Atlasglobal započeo letove iz Sarajeva za Istanbul

  Atlasglobal započeo letove iz Sarajeva za Istanbul

  Avio kompanija Atlasglobal, osnovana 2001. u Turskoj, proširila je svoju mrežu novom destinacijom i jučer izvela svoj prvi let iz Sarajeva za Istanbul. Tim povodom na aerodromu je priređena posebna ceremonija kojoj su prisustvovali predstavnici agencija, menadžeri, poslovni partneri, novinari i sektorski lideri.

  “S novim linijama koje smo dodali našoj mreži u Evropi, Srednjem istoku, Ukrajini, Rusiji i CIS regiji dostigli smo broj od preko 50 destinacija. U BiH, kao i na svakom našem tržištu, trudit ćemo se postati omiljena avio kompanija po izboru putnika. Naš glavni cilj je upoznati bh. putnike s privilegovanim svijetom putovanja s Atlasglobalom, prevesti što više putnika na što više odredišta i pri tome im pružiti najbržu, najefikasniju i najrentabilniju moguću uslugu. Vjerujemo da naša linija za Sarajevo ima zaista sjajnu budućnost”, rekao je Recep Emanet, direktor Atlasglobala, kompanije koja je postala prva privatna turska avio kompanija članica IATA-e, s IOSA certifikatom, čiji je broj operacija u kratkom periodu porastao za 80%. Na početku je operirao s dva aviona da bi se flota proširila na njih 26 među kojima su Airbusovi A319, A320 i A321.

  Letovi iz Sarajeva do Istanbula odvijat će se između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i istanbulskog Međunarodnog aerodroma Kemal Atatürk četiri puta sedmično, i to: ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom iz Sarajeva.

  EkonomiPlus putnici uživat će prije svega u udobnoj vožnji, jer je prostor za noge između sjedišta dug 77 centimetara. Očekuje ih također veliki izbor besplatne hrane i pića, a u mogućnosti su ponijeti i prtljag od 30 kilograma.

  Gostima koji bi željeli privilegovano putovanje Atlasglobal nudi iskustvo istinske business klase. Oni koji lete iz Sarajeva u business klasi uživaju u prostranim sjedištima koji imaju prostor za noge dužine od 100 cm, kao i u specijalnim uslugama koje uključuju, između ostalih, težinu prtljaga od 40 kilograma, VIP avio transfere prioritetnog prtljaga na istanbulskom aerodromu te korištenje salona.

  Karte se mogu kupiti online na atlasglb.com i u ovlaštenim putničkim agencijama.