Austrijski institut, mjesto učenja njemačkog jezika

  Austrijski institut, mjesto učenja njemačkog jezika

  Novootvoreni austrijski institut u Sarajevu u ponudi ima i različite vrste kurseva njemačkog jezika, uključujući i brzi kurs, takozvani “sprint”, namijenjen osobama koje ga, zbog poslovnih obaveza, moraju brzo savladati.

  Uz standardne kurseve njemačkog jezika za polaznike svih dobnih skupina (uključujući i djecu), Institut će organizirati i namjensku nastavu njemačkog jezika za potrebe obavljanja razgovora za posao, kao i za potrebe konkretnih djelatnost (IT/pozivni centar/internet oglašavanje/turizam). Ovi namjenski kursevi bit će prilagođeni potrebama konkretnih grupa polaznika. Različita druženja i mini sajmovi zapošljavanja omogućit će polaznicima i potencijalnim poslodavcima da se upoznaju.

  U Austrijskom institutu svi zainteresirani moći će pohađati radionice poslovne kulture u zemljama njemačkog govornog područja, što je posebno važno za poslovne ljude koji žele ostvariti dobru međunarodnu suradnju.

  Austrijski institut Sarajevo, jedan je od devet u cijeloj Evropi – od 1997 austrijsko Ministarstvo za vanjske poslove otvaralo je ogranke u Beogradu, Budimpešti, Bratislavi, Brnu, Rimu, Varšavi, Krakovu i Vroclavu.

   

  Austrijski institut nalazi se u ulici La Benevolencija u Sarajevu, u zgradi Privredne komore (preko puta ulaza u garažu BBI centra).