Aviolinijom povezan Napulj i Mostar

  Aviolinijom povezan Napulj i Mostar

  Aviokompanija “FLYBOSNIA” direktno povezuje Napulj s Mostarom i dovodi hodočasnike u Međugorje

  Kako je saopćeno iz Aerodroma Mostar, let iz Napulja za Mostar sastavni je dio značajnog rasporeda letova koje će FLYBOSNIA u dogovoru s italijanskim vodećim Tour Operaterom Green centar iz Perugie (Italija) uspostaviti za razdoblje 2019. i 2020. godine za dovođenje hodočasnika iz Cagliaria, Baria, Napulja, i Rima za Mostar tj Međugorje.

  Iz Green Centra poručuju da je ovo veliki korak za njihove hodočasnike i da im je čast i zadovoljstvo što napokon surađuju s bosanskohercegovačkom aviokompanijom.

  – Ovom prilikom FLYBOSNIA se zahvaljuje Upravi Zračne Luke Mostar na spremnosti ove zračne luke da odgovori na zahtjeve radi uspostavljanja novog reda letenja. FLYBOSNIA potpisivanjem ovog novog ugovora dalje doprinosi razvoju turizma i ekonomije BiH. Ova kompanija trenutno ima 2 Airbus 319 aviona nove generacije i očekuje treći Airbus avion da se priključi floti početkom 2020 godine“, navedeno je u priopćenju.

  Zbog ograničenosti kapaciteta Sarajevskog aeredroma FLYBOSNIA trenutno razmatra opcije da bazu za treći avion uspostavi u Mostaru, Banjaluci, ili Tuzli.