Avionom u Stambol – fantastična ponuda za početak marta

Avionom u Stambol – fantastična ponuda za početak marta

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada.

Hagia Sophia Istanbul Turkey

Najljepše džamije islama, najvrednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? On ih nudi bez ustručavanja: rimski vijadukt i turske kupelji, bezbroj tulipana i drevne gradske zidine, podzemne cisterne, parkovi i otoci, odlična hrana, noćni život bez premca i grad neopterećen kriminalom zapadnih metropola… ovo putovanje će biti jedan poseban doživljaj… Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad.”

Termin putovanja: 04.03.2021. – 07.03. 2021. / 4 dana – 3 noći

Prijevoz: Avion – Turkish airlines

 

HOTELI Cijena  za prvih 10 prijava Cijena za ostale rezervacije
Dalan 3* ili sličan – Aksaray

http://www.dalanhotel.com/

439 KM 489 KM
Ephesus 4*  ili sličan – Aksaray

http://www.hotelephesus.com/

459 KM 519 KM
Zurich  4* ili sličan – Aksaray  

http://www.hotelzurichistanbul.com/

529 KM 579 KM

Aranžman uključuje:

* avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
* aerodromske takse
* smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa doručkom
* organizacija putovanja
* pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)
* transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu

Aranžman ne uključuje:

* doplata za jednokrevetnu sobu
* fakultativne izlete i ulaznice
* PZO

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 04.3.2021.

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1024 u 8:30 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:30 sati, te transfer od aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bit ćete očarani Istanbulom (još se naziva Carigrad i Konstantinopolj), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva – rimskog (330-395), bizantijskog (395-1453) i otomanskog (1453-1923). Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL / 05.3.2021.

Danas, nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije (bez ulaska) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta Topkapi dvorcu i Kapali Carsiji. Povratak u hotel.

3. DAN / ISTANBUL / 06.03.2021.

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Vidikovac Čamildžu odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi – jedan od najljepših utiska koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy, najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 mil. stanovnika. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti ka Bagdad ulici, fotopauza kod Djevojačke kule, šetnja kod Uskudara i povratak metroom do Yenikapije. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN / ISTANBUL-SARAJEVO / 07.3.2021.

Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Evropu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Nakon toga posjeta Ortakoyu i Taksim Istiklal ulica. Transfer za aerodrom na let za Sarajevo u 19:25 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 19:15 sati (sva vremena su lokalna).


Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, BiH
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com


Zato što jedan članak nije dovoljan….

ISTANBUL – VRATA ORIJENTA

AJA SOFIJA – REMEK DJELO VIZANTIJSKE ARHITEKTURE

TOPKAPI PALATA

GRANDIOZNA DOLMABAHČE PALAČA- RASKOŠ I EKSTRAVAGANCIJA 19. STOLJEĆA

KAPALI ČARŠIJA – MJESTO KOJE SE U ISTANBULU NE ZAOBILAZI

PLAVA ILI SULTANAHMETOVA DŽAMIJA – STAMBOLSKI DRAGULJ

ORTAKOY – ŠARMANTNA ISTANBULSKA ČETVRT S NAJLJEPŠIM POGLEDOM NA BOSFOR

FRANCUSKA ULICA U ISTANBULU

ISTANBULSKI MOSTOVI

ISTANBULSKA KARTICA ZA JAVNI PREVOZ