Balet na ledu ”Uspavana ljepotica” u sarajevskoj Zetri

  Balet na ledu ”Uspavana ljepotica” u sarajevskoj Zetri

  Prodaja ulaznica za balet na ledu “ Uspavana ljepotica” počela je jučer.

  U ponedjeljak, 29. oktobra, u 12 sati počela je prodaja ulaznica za spektakl Balet na ledu St. Petersburg državnog baleta koji će 3. decembra biti održan u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu. Ulaznice možete kupiti preko kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.

  St. Petersburg državni balet na ledu pred sarajevskom publikom će izvesti predstavu “Uspavana ljepotica” Petra Iliča Čajkovskog. Za tu priliku, Zetra će biti prilagođena manifestaciji u formi teatra da bi publika što bolje mogla pratiti program iz svih pozicija gledališta. Gledalište je numerisano tako da svi posjetioci prilikom kupovine precizno mogu odabrati zonu i mjesto. Broj mjesta je ograničen.

  Ovaj jedinstveni vizuelno-muzički spektakl bit će izveden prvi put pred Sarajevskom publikom.

  St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina harmonično kombinuje dvije velike ruske tradicije: klasični balet i klizanje kako bi proizveli dobro poznatu priču o uspavanoj ljepotici. Ansambl se sastoji od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

  Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od sedam hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama širom svijeta.

  Da je organizacija događaja na svjetskom nivou svjedoči i činjenica da će se događaj izvesti na prenosivom klizalištu koje pruža vrhunske uvjete.

  https://www.youtube.com/watch?v=oqodYqRclms

  Trupa od 56 učesnika, 35 klizača i ostatak organizacije u vidu tehničke podrške stiže u Sarajevo dva dana prije samog događaja dok će led biti postavljen 24h prije događaja.