BBC World Service će u Sarajevu snimati The Art Hour on Tour

  BBC World Service će u Sarajevu snimati The Art Hour on Tour

  BBC World Service će snimati u Sarajevu svoj svjetski poznati program pod nazivom The Arts Hour on Tour. Na pozornici će svirati nevjerovatni muzičari: Dubioza kolektiv i Helem Nejse, a u diskusiji će učestvovati nagrađivana režiserka Snijega i Djece Sarajeva, Aida Begić, Jovan Marjanović iz Sarajevo Film Festivala, konceptualna umjetnica Smirna Kulenović i komičar Filip Androvik. 

  Sa njima će Nikki Bedi sa BBC-ja razgovarati o ulozi koju umjetnici i kreativci imaju u stvaranju nove ere kulturnog života u Sarajevu.

  Program će biti emitiran širom svijeta na BBC World Service u subotu, 26. oktobra i bit će dostupan, nakon toga, na web stranici BBC World Service, www.bbcworldservice.com/artshour .

  The Arts Hour on Tour je mjesečna emisija o umjetnosti koju realizira BBC World Service, a koja istražuje savremenu kulturu u velikim gradovima širom svijeta. Sa muzikom uživo, slam poezijom, komičnim nastupima, velikim imenima koji se pojavljuju i bogatom diskusijom, serija približava slušaocima atmosferu kao da su i sami lokalci. 

  Datum snimanja: petak 11. oktobar 2019. Ulaznice su BESPLATNE online na www.pozoristemladih.ba.

  POZORIŠTE MLADIH SARAJEVO 

  Kulovića 8, 71000 Sarajevo 
  +387 33 202 303
  +387 33 442 572