Beč: Božićni sajmovi ove godine uz stroge mjere prevencije

  Beč: Božićni sajmovi ove godine uz stroge mjere prevencije

  Ovogodišnji bečki božićni sajmovi otvaraju svoja vrata za posjetioce 12. novembra uz stroge preventivne mjere zaštite od širenja koronavirusa. Organizatori sajmova su u saradnji sa specijalistima higijene razvili opširan koncept prevencije od infekcije COVIDOM-19.

  (c) stadtwienmarketing

  Privredna komora Beča naložila je obavezno nošenje maski na svim lokacijama božićnih marketa kao i držanje potrebne distance, kako za posjetioce tako i za vlasnike štandova.. Stoga ove godine otvara 18 sajmova sa ukupno 852 štandova, što je 178 štandova manje nego protekle godine. Dodatni redari će posjetiocima ljubazno skretati pažnju na poštovanje zaštitnih mjera.

  Bečka služba za božićne markete i pijace i ove godine kontroliše kvalitet i higijenu namirnica na gastronomskim štandovima uz uzimanje uzoraka. Zbog strogih kontrola prošle godine skoro pa nije bilo nikakvih zamjerki.

  Božićni marketi u Beču imaju dugu tradiciju i za mnoge posjetioce Beča predstavljaju neizostavan dio bečke kulture. Unatoč mjerama i ograničenjima uslijed COVID-19 pandemije i ove godine će ispuniti sva očekivanja posjetilaca, najavljuju organizatori.


  Romantični božićni sajmovi u Beču | Furaj.ba

  Od sredine novembra pa sve do kraja godine, Beč je grad romantičnih božićnih sajmova gdje uz miris božićnih kolača, medenjaka i punča na nekoliko sati možete pobjeći od užurbanosti velegrada. Starobečki božićni sajam ©WienTourismus/Christian Stemper Bečka adventska čarolija 12. novembar – 24.