Beč uvodi nove standarde za siguran turizam i boravak

    Beč uvodi nove standarde za siguran turizam i boravak

    Za vrijeme pandemije izazvane koronavirusom zdravlje prilikom putovanja postalo je prioritet širom svijeta. Pojačane bezbjednosne i higijenske mjere u turizmu dovele su Bečku privrednu komoru (Wirtschaftskammer Wien) i turističku zajednicu “WienTourismus” do uvođenja brenda “Safe Stay”.

    Internacionalna organizacija “World Travel & Tourism Council” je u saradnji sa vladama, zdravstvenim stručnjacima i udruženjima, i uz podršku Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija razvila brend “Safe Travels”. Brend mogu koristiti organizacije i destinacije koje za svoje goste osiguravaju najviše sigurnosne standarde, a među njima se nalazi i Beč.

    „Beč se na najbolji mogući način suočio sa korona krizom. ‘European Best Destinations’ rangirala je naš grad među najbezbjednije turističke destinacije, što ćemo iskoristiti kako bi ponovo oživjeli turizam. Najviše standarde koje nudimo gostima ističemo internacionalnim brendom ‘Safe Travels’, ali i ‘Safe Stay’ žigom bečkih hotelijera“, izjavio je direktor bečke turističke zajednice Norbert Kettner.

    Radna grupa hotelijera Bečke privredne komore razvila je žig “Safe Stay” za svoje članove kako bi povećala bezbjednost u hotelima uvođenjem dodatnih preventivnih mjera protiv korona virusa. U to spadaju: redovno mjerenje temperature zaposlenika, osobe zadužene za praćenje poštivanja Covid-19-mjera, digitalizovani jelovnici, dodatne mjere čišćenja i dezinfekcije i druge. Sprovođenje mjera kontrolišu privredna komora i turistička zajednica. Iako je prema navodima trenutno popunjeno svega 20 posto hotelskog kapaciteta u Beču, hotelijeri vjeruju da će uspjeti da privuku nacionalne i internacionalne goste.