Beogradski Muzej iluzija – zavarajte oko i zabavite um

Beogradski Muzej iluzija – zavarajte oko i zabavite um

Sve što nije dozvoljeno u drugim muzejima, dozvoljeno je u Muzeju iluzija.

Foto: muzejiluzija.rs

U strogom centru glavnog grada Srbije, odmah pored Terazijskog tunela, na tri sprata u Nušićevoj 11, nalazi se neobični muzej u kome svako može da se fotografiše, smije, priča, vrišti…

U ovom Muzeju ući ćete u fascinantni svijet iluzija koje će vam poljuljati povjerenje u čula, ali vas pritom i oduševiti; svijet koji će vas potpuno zbuniti, ali vas i štošta naučiti… Ostat ćete zadivljeni jer ništa nije onako kako se čini, posebno ne u Muzeju iluzija!

Beograd, glavni grad iluzija

Beogradski Muzej iluzija je prostor za društven i zabavan izlet u svijet koji očarava sve generacije. To je savršeno mjesto za nova iskustva i uživanje s prijateljima ili porodicom. To nije samo mjesto za djecu, to je i mjesto za roditelje, parove, djedove i bake. Mjesto za svakoga!

Hrabro uskočite u vrtlog iluzije koji stvara Vortex tunel. Vortex će vas potpuno izbezumiti i natjerati da se svojski borite u napredovanju kroz rotirajući cilindar i nastojanju da napravite svaki sljedeći korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini! Iskrivite sliku o sebi u sobi ogledala, izgubite se u beskonačnoj sobi, oduprite se gravitaciji i odnosima veličina i fotografišite se u svim nemogućim pozama.

Bogatstvo eksponata

Uživat ćete i u zbirci holograma, a obavezno se zagledajte i u svaku optičku iluziju i dobro osmotrite svaku instalaciju. One su sjajan, zaigran podsjetnik da naše pretpostavke o svijetu koji vidimo ponekad stvarno jesu samo – pretpostavke!

Pravo bogatstvo eksponata sigurno će vas navesti da protrljate oči u nevjerici. Kroz zabavne i atraktivne varke, naučit ćete mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, poslije čega ćete bolje razumjeti zašto vaše oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Na samom kraju zaustavite se u prostoru za igru didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama. Sigurni smo da ćete doživjeti bar malo frustracije i mnogo zabave, baš kao što smo i mi, kada smo posjetili Muzej iluzija dok smo na poziv Turističke organizacije Beograda, nekoliko dana boravili u prijestolnici Srbije.

ZATO ŠTO JEDAN ČLANAK NIJE DOVOLJAN

Boemska Skadarlija – Top turističko odredište u Beogradu