Besplatan koncert Crvene jabuke za Dan državnosti

Besplatan koncert grupe Crvena jabuka održat će se na Ilidži povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Željeznica na Ilidži; Foto: Furaj.ba

Koncert na otvorenom u Rustempašinoj ulici, pod pokroviteljstvom Općine Ilidža, tek je dio cjelodnevnog progama proslave jednog od najvažnijih datuma u historiji naše domovine.

Uvertira nastupu kultnog sarajevskog benda, koji počinje od 20 sati, bit će kulturno-zabavni program koji su pripremile osnovne škole s područja općine Ilidža, a početak ovog dijela manifestacije, koja će ponuditi još dodatnih sadržaja za najmlađe Ilidžance, planiran je za 14 sati.

Iz Općine Ilidža i Javne ustanove Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža, koja je tehnički organizator, poručili su da će, uprkos činjenici da je koncert besplatan, svi posjetioci morati proći kontrolu koju će obavljati pripadnici zaštitarske agencije.

Zbog muzičkog spektakla u kojem će 25. novembra uživati svi Ilidžanci, ali i svi oni koji odluče posjetiti Ilidžu, centralni dio Rustempašine ulice bit će zatvoren za saobraćaj. Obustava na dijelu ove saobraćajnice od Rustempašinog mosta do ulaska na terminal će trajati od 24. novembra (21:00) do 26. novembra (7:00), a gradski saobraćaj će se odvijati prema ustaljenom redu vožnje na dan praznika.

Kulturno-zabavnoj manifestaciji obilježavanja Dana državnosti, koja počinje u 14 sati, prethodit će polaganje cvijeća na Spomen-kosturnici, spomenik borcima NOR-a (Veliki park Ilidža) u 13 sati, dok je polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju ispred zgrade Općine Ilidža zakazano za 13.15 sati.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža zakazana je za 13.30 sati.

Najavljeno je i iznenađenje.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi