Besplatno klizanje u Centru “Safet Zajko” i Novogradska bajka za mališane

  Besplatno klizanje u Centru “Safet Zajko” i Novogradska bajka za mališane

  Općina Novi Grad Sarajevo i ove je zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila besplatno klizanje na otvorenom. Najmlađi sugrađani, ali i oni malo stariji, dane zimskog raspusta moći će provoditi uživajući na ledenoj plohi u Centru “Safet Zajko”.

  Klizalište u Centru “Safet Zajko”; Foto: Općina Novi Grad

  Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju od sutra, 09. januara, svakim danom od 10 do 22 sata. Otvaranje klizačke sezone planirano je u 12 sati, a uz klizanje posjetitelje očekuju i drugi zanimljivi sadržaji uz tople napitke i slastice.

  Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od jedne KM za 45 minuta klizanja, s tim da će se klizaljke na dan otavaranja moći koristiti besplatno.

  Centar “Safet Zajko, mjesto je gdje slobodno vrijeme provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnih i jesenjih mjeseci, a Općina Novi Grad kontinuirano radi na obogaćivanju sadržaja koji će posjetioce privući i tokom zime. Između ostalih, nedavno je završena adaptacija objekata u kojima će se nalaziti Omladinski centar za edukaciju i kulturu, gdje će naši najmlađi i omladina moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i u toku zimskih mjeseci.

  Ove godine je u saradnji sa JP “Lokom” za najmlađe posjetioce organiziran i zabavno-edukativni program pod nazivom “Novogradska bajka”. Mališani svaki dan mogu uživati u raznovrsnim igraonicama, družiti se i igrati sa maskotama omiljenih likova iz crtića Frozen i Princess, tu je i šator s pozornicom, u kojem će narednih dana biti organizirana zabava sa supermađioničarem i zabavljačima. Organizirat će se i zabavna sportska takmičenja, maskenbal i još puno toga… U navedenim sadržajima stanovnici Novog Grada i Sarajeva moći će uživati sve do 10. februara, ulaz je besplatan.

  Program

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  POTRAGA ZA BLAGOM U CENTRU “SAFET ZAJKO”

  PARK I SPORTSKO-REKREACIONI CENTAR “SAFET ZAJKO” U HALILOVIĆIMA

  SVI BENEFITI KLIZANJA ZA ZDRAVLJE