Bh. diva Amira Medunjanin nastupit će u Sidnejskoj operi

Poznata bosanskohercegovačka interpretatorica sevdaha Amira Medunjanin nastupit će 5. marta ove godine u čuvenoj Sidnejskoj operi.

Foto: PR Amire Medunjanin

Medunjanin će nastupiti u čuvenoj operskoj kući uz pratnju harmonikaša Antonija Vrbičkog.

“Prvi put kad sam vidjela ovaj čudesni Hran muzike, zamišljala sam i sanjala o tome kako bi bilo pjevati tu i osjetiti tu magiju. I to se sad dešava, i to uskoro!!! Neopisivo sam zahvalna”, napisala je Medunjanin na društvenim mrežama

Istovremeno, Sidnejska opera ovaj je koncert najavila izuzetno primamljivo i pohvalno za našu divu sevdaha:

“‘Pjesme iz srca’ Amire Medunjanin i Antonija Vrbičkog očaravajuća su muzička saradnja koja spaja soul vokal Medunjanin s Vrbičkinom evokativnom harmonikom, stvarajući bogatu tapiseriju emotivnih melodija.

Amira Medunjanin, renomirana bosanskohercegovačka pjevačica, postala je sinonim za žanr sevdaha, emotivne i bezvremenske ljubavne pjesme balkanskog porijekla. Amirine interpretacije udahnjuju život duševnim narativima Sevdaha, hvatajući suštinu ljubavi, čežnje i melankolije, pozivajući slušatelje u očaravajući svijet balkanske glazbene baštine.

Spajajući Amirin vokal koji diše dušu s Antoniovim majstorskim umijećem harmonike, ovaj dvojac stvara očaravajuće putovanje kroz emotivno pripovijedanje i kulturno bogatstvo. ‘Pjesme iz srca’ su muzički doživljaj koji nadilazi kulturološke granice. Zajedno zadiru u bogato naslijeđe sevdaha, spajajući tradicionalne elemente sa suvremenim nijansama, osvajajući publiku širom svijeta. Amira Medunjanin i Antonio Vrbički su ambasadori, čuvajući i razvijajući bezvremensku ljepotu sevdaha, osiguravajući njegovu trajnu prisutnost u globalnom muzičkom krajoliku”, naveli su iz Sidnejske opere.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content