Bh. film otvara filmski festival u Los Angelesu

  Bh. film otvara filmski festival u Los Angelesu

  Film “Sin” bosanskohercegovačke režiserke Ines Tanović bit će premijerno prikazan na otvaranju online kina na SEEfestu (South East European Film Festival) 10. jula ove godine u Los Angelesu.

  Festival se održava od 2002. godine i promovira kulturnu različitost Jugoistočne Evrope.

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

  Objavu dijeli 🎬 SEEfest (@seefest)

  Film “Sin” svoju je svjetsku premijeru imao na 25. Sarajevo Film Festivalu. To je priča o Armanu (18) koji je usvojen dok je još bio beba. Ubrzo je porodica dobila biološkog sina. Dok se Arman bori protiv demona svoje prošlosti, u isto vrijeme pokušava zaštiti svog mlađeg brata Dadu (14) od svih izazova današnjeg Sarajeva: droge, oružja, odlaska na ratište na Bliskom Istoku. Drama prati porodicu koja je slomljena unutarnjom napetošću dok se bore da prežive u Bosni. Uloge u filmu ostvarili su Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Lidija Kordić, Jasna Ornela Berry i Emir Hadžihafizbegović.

  Film je nastao u produkciji kuće Dokument iz Sarajeva kao koprodukcija BiH, Hrvatske, Rumunije i Slovenije. Rediteljica i scenaristica filma je Ines Tanović, montažu potpisuje Redžinald Šimek, direktor fotografije je Mitja Ličen, a producent Alem Babić.