Boračko jezero će zablistati ovog ljeta: Općina Konjic uređuje plaže

Jedno od omiljenih kupališta Bosanaca i Hercegovaca, Boračko jezero kod Konjica, ove godine će postati još atraktivnije.

Općina Konjic planira kompletno uređenje plaža na ovom biseru u podnožju Prenja, te su već u decembru raspisali konkurs za izvođenje radova na uređenju plaža na Boračkom jezeru gdje prema konkursu vrijednost radova iznosi 66.400 KM bez PDV-a.

U javnom konkursu navedena je duga lista planiranih radova, no navodi se kako će stare klupe biti uklonjene, a bit će postavljene nove. Planiran je i dovod vode s lokalnog vodovoda, kao i postavljanje novih tuševa, uređenje skakaonica, kao i javnog toaleta kojem planiraju obojiti fasadu.

Ako sve bude izvedeno, na Boračkom jezeru ove godine posjetioci će moći očekivati nove kabine za presvlačenje koje će imati metalnu konstrukciju s PVC printanom folijom izvana.

Svi se sjećaju kako je do pristupa glavnoj plaži vodio i makademski put, no to bi moglo postati prošlost, jer je ovim radovima planirano asfaltiranje pristupnih cesti, kao i proširenje parkinga.

Podsjećamo, Boračko jezero je udaljeno 20 km od Konjica i  smjestilo se na obroncima Prenja. Omiljeno je izletište i odmaralište domaćih i stranih turista, prvenstveno zbog bistre zelene vode ovog planinskog jezera, prijatnog za kupanje, odmor i rekreaciju.

Pored jezera možete kampovati i roštiljati.

Ovaj odmor vas neće mnogo koštati, kafei su prilično jeftini, kao i prenoćišta, a u okolini jezera ima dosta apartmana, pansiona, bungalova, kao i tereni za fudbal i odbojku.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

BORAČKO JEZERO

KONJIC, GRAD KOJI SPAJA HERCEGOVINU S BOSNOM

LEGENDA O NASTANKU BORAČKOG JEZERA I GRADA KONJICA

NAJLJEPŠA MJESTA ZA KUPANJE U BOSNI I HERCEGOVINI

TOP TRI LOKACIJE ZA VOŽNJU KAJAKOM U BLIZINI SARAJEVA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content