Bosanac nagrađen kao jedan od najuspješnijih poduzetnika u Beču

Bosanac nagrađen kao jedan od najuspješnijih poduzetnika u Beču

Banjalučanin Samir Heralić (35), koji živi i radi u Beču, dobio je još jedno priznanje za uspješan biznis koji vodi u Austriji – nagradu za poduzetnika godine u 15. okrugu.

Foto: Facebook

Heralić je dobio nagradu na izboru koji organiziraju grad Beč i privredna komora.

Naime, grad Beč se sastoji od 23 okruga (njem. Bezirk), a svaki je poput gradića unutar grada. Heralićeva kompanija VivaColor trenutno je jedna od najvećih brzorastućih kompanija u oblasti prodaje boja i lakova u Austriji. Radnja se nalazi u 15. bezirku i prostire se na 350 kvadrata, te za nju svakodnevno dobija pohvale za izgled, ali i proizvode.

Može se pohvaliti i partnerstvom sa njemačkim gigantom Caparolom, a njihovi proizvodi su zastupljeni širom Austrije. U planu je da se nađu u prodaji i u Bosni i Hercegovini koju je Heralić sa samo pet godina usljed nemilih ratnih dešavanja napustio i sa majkom otišao put Beča, u kojem je dobio nagradu za poduzetnika godine u 15. bezirku.

Foto: Facebook

Njegov razvojni profesionalni put išao je od predstavnika jedne austrijske firme koja proizvodi boje i lakove do direktora i vlasnika VivaColora, a vrši i zastupništvo njemačke firme 4CR, jednog od vodećih dobavljača u sektoru autoreparature.