Bosanci i Hercegovci na najvećoj ultratrail utrci na svijetu

    Bosanci i Hercegovci na najvećoj ultratrail utrci na svijetu

    Nataša Kaurin, Mate Ćurić, Benjamin Krnić i Branislav Pavić predstavljat će našu zemlju na najvećoj ultratrail (planinsko trčanje) utrci na svijetu, poznatijoj kao UTMB – Ultra trail de Mont Blanc. Skoro 10.000 takmičara trčat će rutom na Alpama koja vodi preko Francuske, Italije i Švicarske. Utrka će trajati čak nekoliko dana, počevši od 27. augusta do 2. septembra.

    Benjamin i Branislav trčat će UTMB, odnosno 170 kilometara dugu dionicu s 10.000 metara kumulativnog uspona, gdje se veliki dio trke odvija na visinama preko 2.500 nm. Mate će učestvovati u trci od 100 kilometara sa 6.100 metara uspona, a Nataša će u Francuskoj nastupiti na dionici od 55 kilometara s 3.500 metara uspona.

    ”Mate iz Tomislavgrada i Branislav iz Novog Grada su već učestvovali na ovoj utrci. Tim je oformio Mate, tu je i Nataša iz Banje Luke, a ja sam iz Sarajeva. S obzirom da smo iz različitih dijelova BiH, mislim da ćemo u pravom smislu predstavljati našu zemlju. Stalno smo u kontaktu, a pripremamo se intenzivno posljednju godinu“, izjavio je Benjamin Krnić.

    Trčanje je njihova ljubav odavno i do sada su učestvovali na  cestovnim trkama, odnosno polumaratonima i maratonima. Osim članova tima, najveća podrška su im članovi porodica.