Božićna i novogodišnja čarolija Splita

Božićna i novogodišnja čarolija Splita

Split je posebno mjesto na kraju godine predstavljajući kao adventska i novogodišnja destinacija pravu pustolovinu. Zato okupite bližnje svoje i krenite na put kako biste upravo ovdje nazdravili 2018. godini  

U danima Adventa Splitom se širi čarolija dolaska Božića, svuda se osjeti toplina zapaljenih svijeća, dok svečanu atmosferu zagrijavaju brojni zabavni, muzički i kulturni programi.

Svečana atmosfera

Cijeli grad živi u blagdanskom ozračju, a njegovi trgovi postaju adventske pozornice. Tako se splitska Pjaca pretvara u najveseliju zabavu zahvaljujući manifestaciji Advent na Pjaci.

Jedan od splitskih simbola zabave, druženja i topline praznika su također i kućice na Rivi. Stoga ćete na Božićnom sajmu na Rivi i ove godine moći uživati u božićnim ukrasima, suvenirima i bogatoj gastronomskoj ponudi, kao i muzičkim nastupima. Svaki dan na centralnoj pozornici posjetitelje očekuje šarolik muzički i umjetnički program – od tematskih večernjih nastupa raznih DJ-eva i zabavnih bendova do dnevnih koncerata, nastupa klapa i izvođača klasične muzike, koji će domaćim i stranim gostima donijeti dašak tradicionalnog božićnog ugođaja.

I Đardin je pretvoren u božićnu čaroliju. Ovaj kutak za djecu i mlade svijetli u šarenim bojama božićnih ukrasa i prigodnih dječijih 3D likova, prepun muzičkih i dramskih programa kao i plesnih nastupa. A uz pune vreće poklona doći će i najdraži blagdanski likovi sv. Nikola i sv. Luce, no, najmlađi će imati priliku da uživaju i u dječijem Badnjaku te dječijem dočeku Nove godine.

Već u ulici kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina, dočekuje vas jedan novi-stari božićni sajam nazvan Galadvent, s tim da će i novootvorena Turistička palača zasjati u božićnom ruhu okićena lampicama i božićnim drvcima pričajući gastro zabavnu priču s programom prilagođenim za sve uzraste.

Vesela noć plesa i muzike

Već šestu godinu zaredom u gradu pod Marjanom održava se jedinstveni Gastroadvent u svijetu. Adventski se vijenci izrađuju od namirnica iz mediteranske kuhinje, koja odiše skromnošću, ali i tradicijom i zdravljem.

Božićne svečanosti nezamislive su bez prigodnih pjesama. Na atraktivnim lokacijama grada, kao što su Peristil, Pjaca, Voćni trg i Vestibul, a capela izvedbama božićnih pjesama sugrađane i goste darivat će ženska vokalna skupina folklornog ansambla odjevena u narodne nošnje.

U Splitu ćete doživjeti i nezaboravan doček Nove godine uz dobru zabavu i spektakularan ponoćni vatromet. Prvi na sceni nastupa Mjesni odbor svirajući vesele hitove koji spajaju otočni rock, funk, polke i reggae, dok u Novu godinu sve slavljenike uvodi jedan od najboljih zabavljača na ovim prostorima – Joško Čagalj Jole & band. Za dobru atmosferu do sitnih jutarnjih sati bit će već zaduženi Gustafi.

Split se također već sedam godina ubraja u najpoželjnije plesne destinacije. Ako želite zaplesati u ritmu koji pokreće, Voćni trg s urnebesnim salsa dočekom Nove godine bit će pravi izbor za vašu dušu.

www.visitsplit.com

 

 

http://www.visitsplit.com/hr/1303/advent-u-splitu