Božićni bazar 2. decembra u Njemačkoj ambasadi

  Božićni bazar 2. decembra u Njemačkoj ambasadi

  Tradicionalni božićni bazar koji organizuju uposlenici Ambasade SR Njemačke u Sarajevu održat će se u subotu, 02. decembra sa početkom u 12:00 sati u zgradi Njemačke ambasade na adresi Skenderija 3, Sarajevo.

  Posjetioce i ove godine očekuje raznolika ponuda, od tradicionalnih kulinarskih specijaliteta poput božićnih kolačića, kuhanog vina, „currywursta“ – njemačkih kobasica, do unikatnih rukotvorina, adventskih vijenaca i ukrasa, kao i drugih proizvoda. Događaj će biti popraćen i zanimljivim programom.

  Za muzički ugođaj pobrinut će se tri hora: hor za male i mlade „Suncokreti“, omladinski hor „Chorus Cadenza“, i zbor Katoličkog školskog centara “Sv. Josip” Sarajevo, koji će, između ostalog, izvesti i najpoznatije božićne pjesme.

  U saradnji sa Udruženjem građana oštećenog vida (UGOV) Tuzla u sklopu bazara biće organizovan mini turnir u govornom pikadu, na kojem mogu učestvovati svi ljubitelji pikada, sa i bez oštećenja vida, zajedno sa štićenicima ovog udruženja.

  Takođe, posjetioci će imati i priliku da kupovinom srećki po simboličnoj cijeni učestvuju u tomboli sa vrlo atraktivnim sponzorskim nagradama. Važno je napomenuti da kupovinom proizvoda na ovom bazaru posjetioci kao i svake godine učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za dobrotvorne svrhe. Pored humanitarnog karaktera ovaj bazar je godinama prepoznatljiv i po pozitivnoj i veseloj prazničnoj atmosferi i druženju.

  Bazar je otvoren do 18:00 sati. Ulaz slobodan!