Brojne besplatne aktivnosti za vikend u Jajcu, Travniku i na Vlašiću

Brojne besplatne aktivnosti za vikend u Jajcu, Travniku i na Vlašiću

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27. septembra Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona donosi brojne besplatne aktivnosti u Jajcu i Travniku. 

U Jajcu BESPLATAN ULAZ za sve posjetioce

Franjevački muzej Jajce i Muzej II zasjedanja AVNOJ-a svim posjeocima osigurali su besplatan ulaz na područja koja se inače naplaćuju. Tako će svi posjetioci imati mogućnost posjetiti i uživati potpuno besplatno u najznačajnijim turističkim atrakcijama u Jajcu: vodopad Jajce, tvrđava Jajce, Hram boga Mitrasa, Katakombe, Muzej II zasjedanja AVNOJ-a, Franjevački muzej Jajce.

Na Vlašiću se otvara moderno klizalište na ledu (Glice – eko klizalište) uz brojne aktivnosti i popuste!

Pored Jajca, brojne aktivnosti i sadržaji očekuju i posjetioce planinske ljepotice Vlašić. Poduzeće Winter d.o.o., Hotel Sunce Vlašić i Hotel Blanca Resort & Spa – Vlašić za ovu prigodu osigurali su niz aktivnosti i sadržaja za posjetioce.

Svečano otvaranje modernog klizališta (glice eko – klizalište) na ledu planirano je za subotu, 26. septembra u 13 sati i bit će besplatno na raspolaganju svim posjetiocima za predstojeći vikend. Također Vas očekuju i brojni drugi sadržaji uz velike popuste: svim posjetiteljima osigurani su 50 posto za dva i 30 posto popusta za jedno noćenje u Hotelu Blanca Resort & Spa i Hotelu Sunce Vlašić. Pored ove ponude, za vrijeme obilježavanja Svjetskog dana turizma, na Vlašiću bit će održano i druženje uz logorsku vatru, hiking ture i degustacija bh. specijaliteta, filmske projekcije i sportsko-društvene igre za djecu i odrasle. Ljubitelji paintballa će imati priliku okušati se u ovom sportu po akcijskim cijenama.

Markiranje planinskih staza

Istim povodom Turistička zajednica SBK/KSB i planinarska društva „Paklarske stijene“ i „Vlašić“ pokreću aktivnosti obilježavanja planinarskih staza planinarskom markacijom. Očekuje se da će se do kraja sljedećeg mjeseca obilježiti planinarskom signalizacijom 31 planinarska staza na Vlašiću.

Dani otvorenih vrata u Zavičajnom muzeju Travnik

Obilježavanje Svjetskog dana turizma i u Travniku provodi se aktivnostima Dani otvorenih vrata u Zavičajnom muzeju Travnik koji je osigurao u periodu od 26, 27. i 28. septembra u vremenu od 10 do 14 sati svim posjetiocima besplatan ulaz.

„Vlašić – siguran turizam – zimska sezona 2020/2021“

U utorak, 29. septembra u hotelu Sunce na Vlašiću
(Babanovac) sa početkom u 11 sati će biti održan okrugli stol na temu „Vlašić – siguran turizam – zimska sezona 2020/2021“ u zajedničkoj organizaciji Općine Travnik i Turističke zajednice SBK/KSB i uz podršku vlašićkih hotelijera.

Pogledajte detaljan program u fotogaleriji: