Budite dio našeg SRCA

  Budite dio našeg SRCA

  Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići (S.R.C.A) je sagrađen 2014. godine i nalazi se nedaleko do magistralnog puta Sarajevo-Tuzla u istoimenom mjestu Ajdinovići na području Opštine Olovo. Smješten na nadmorskoj visini od 900 metara centar je poznat kao oaza mira, zdravlja, odmora i sporta.

  Do ovog kompleksa se dolazi magistralnim putem M18 Sarajevo-Tuzla. Poslije mjesta Dolovi, a prije Olova potrebno je skrenuti prema Ajdinovićima koji su udaljeni još nekih 8 km.

  Centar nudi sljedeće sadržaje:

  • Farmu domaćih životinja
  • Sportske terene i aktivnosti
  • Caffe Štala – zabavni klub
  • Hotel – prenoćišta
  • Dječija igrališta

  Na farmi životinja možete uživo vidjeti kravu, konja, kokoške, guske, paunove, a odnedavno i srne. U centru proizvode i svježe domaće proizvode.

  Dostupni su tereni za nogomet, košarku, odbojku, tenis i rukomet, a dostupan je i bazen, kao i fitness centar. Postoji i teren za paintaball, kao i vožnja Quada ili sanki. Unutar centra možete igrati bilijar, pikado i stolni nogomet, a možete i jahati konje. Trenutno je u pripremi izgradnja hotela, ski-lifta i staze za sankanje.

  U cijenu ulaznice u kompleks uračunata je i neograničena konzumacija hrane i pića iz bogate domaće kuhinje. Centar je smješten na 88 kvadratnih metara i može neometano primiti više hiljada  ljudi. Mnogobrojne staze, čist i svjež zrak, mir i tišinu bez prometa, možete iskoristiti za biciklizam, trčanje ili hodanje.