Čarolija lampiona iznad Zagreba

  Čarolija lampiona iznad Zagreba

  Zagrepčani koji sutra, 20. decembra 2012., u 20 sati dođu ispred zagrebačkog doma HDLU-a, pustit će u nebo na znak umjetnika Krešimira Tadije Kapulice hiljade lampiona i tako poslati svoje želje u svemir.

  I ove godine u susret Božiću, po treći put za redom, u sklopu ArtOmat sajma, ispred zgrade Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, suvremeni umjetnik Krešimir Tadija Kapulica organizira performans Kapulica & Lampioni. Naime, u susret Božiću okupljeni građani i prijatelji pustit će u nebo, na znak umjetnika, hiljade lampiona i tako poslati svoje želje u svemir.

  “Cilj ove serije mojih performansa je potaknuti ljude, moje sugrađane i prijatelje, da se i u ovim ne tako sjajnim vremenima bore za svoje snove te im želim ukazati na ljepotu sitnica u životu. Tisuće lijepih malih stvari čine život sretnijim, pa će to učiniti i puštanje mnoštva lampiona koji su simbol te ljepote”, rekao je Krešimir Tadija Kapulica, savremeni umjetnik i autor projekta Lampioni.

  Ulaz na događaj je slobodan, a besplatni lampioni bit će podijeljeni za prvih 1.000 posjetitelja.
  Ove godine umjetnik je odlučio umjetnički aktivnije uključiti i sve sudionike u ovaj projekt pokrenuvši virtualne galerije na društvenim mrežama. Stoga Kapulica poziva sve sudionike, prijatelje i građane da postave svoje fotografije na Facebook stranicu te na Twitter i Instagram, s oznakom “ Kapulica – nek se čarolija lampiona širi i po mreži”.