Centar “Safet Zajko” obogaćen adrenalinskim parkom

  Centar “Safet Zajko” obogaćen adrenalinskim parkom

  U Centru “Safet Zajko” u Sarajevu otvoren je adrenalinski park koji će posjetiteljima i ljubiteljima adrenalina omogućiti istinsko uživanje.

  Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, je rekao da je ovaj adrenalinski park prvi ovakve vrste u Sarajevu. Općina je ovaj projekt počela prošle godine, a koštao je oko 56.000 KM.

  – Ne znam da li u BiH postoje parkovi s takozvanim N-standardom, europskim standardom za adrenalinske parkove. Ovdje smo imali mnogo sadržaja za naše najmlađe, veliki broj igrališta, a ovo je nešto za odrasle, za tinejdžere i za one koji se žele riješiti stresa – rekao je Efendić.

  – On je jedinstven zbog ambijenta jer nećete nigdje naći ovakvu vrstu staze, s svim vrstama prepreke – opisao je Efendić i najavio radove na parku za djecu uzrasta od dvije do pet godina.

  Uz tornjeve na kojima su alpinističke stijene, ljubiteljima adrenalinskih sportova na raspolaganju je i devet zračnih atrakcija s različitim preprekama. Prepreke su postavljene tako da postojeća stabla povezuju s dva tornja, a u narednom periodu bit će izgrađen i zip-line – žica za spuštanje.

  Vježbu spašavanja na stazi izveo je tim Gorske službe spašavanja “Novi Grad” (GSS), a njihova ekipa se pobrinula za sigurnost svih onih koji su željeli proći adrenalinskom stazom.