Centralne teme MS NetWork 7: Proces digitalne transformacije i cybersecurity

  Centralne teme MS NetWork 7: Proces digitalne transformacije i cybersecurity

  Kompanija Microsoft BiH  je objavila preliminarni spisak predavanja za predstojeću Microsoft NetWork 7 konferenciju, koja će biti održana od 19. do 21. aprila u Neumu. 

  Centralne teme ovogodišnje konferencije su proces digitalne transformacije i cybersecurity. MS NetWork 7 učesnicima će ponuditi više od 80 predavanja iz oblasti Microsoft tehnologija, sigurnosti IT okruženja i transformaciji poslovnih procesa iz šire regije.

  Predavanja su i ove godine podijeljena u šest smjerova, i to digitalna transformacija poslovanja, razvoji platformi i alati, smještaj i analiza podataka, server/cloud infrastruktura i servisi, sigurnost i upravljanje identitetima te studije slučaja.

  Tokom konferencije bit će riječi i o procesu migracije sa lokalne na cloud infrastrukturu, iskustvima korisnika iz Bosne i Hercegovinu u ovom procesu, odnosno novim mogućnostima dostupnih Microsoft cloud servisa kao što su Azure, Dynamics 365, Enterprise Mobility Suite, Office 365 i drugih.

  – Nakon svake konferencije pažljivo analiziramo komentare učesnika kako bi na adekvatan način pripremili konferencijski program za narednu godinu, pa će tako na ovogodišnjoj konferenciji zanimljiva predavanja za sebe sigurno pronaći kako donosioci poslovnih odluka, tako i IT profesionalci, administratori baza podataka i programeri. Microsoft NetWork konferencija je bez sumnje idealno mjesto za poslovne susrete i razmjenu iskustava u lokalnoj IT industriji – istakao je direktor Microsofta BiH Omar Krivošija.