Centrotrans uz novogodišnje popuste nudi i prijevoz na Bjelašnicu i Vlašić

  Centrotrans uz novogodišnje popuste nudi i prijevoz na Bjelašnicu i Vlašić

  Autobusi kompanije Centrotrans će tokom zimske sezone saobraćati prema bosanskohercegovačkim planinama Bjelašnici i Vlašiću.

  Ski staza na Vlašiću; Foto: TZ Travnik

  Autobuska linija za Bjelašnicu će od 2. januara 2021. godine saobraćati svakim danom u 8:30h sa Vijećnice, a predviđena su zaustavljanja na svim stanicama duž glavne gradske saobraćajnice. Povratak sa Bjelašnice organizovan je u 16 sati. 

  Cijena karte za odrasle osobe u jednom pravcu je 5 KM, a povratna karta iznosi 7 KM, dok je za djecu jednosmjerna karta 3 KM, a povratna 5 KM.

  Novost koja je uvedena ove godine je i prijevoz na samoj Bjelašnici. Naime, autobusi će prevoziti putnike od hotela Bjelašnica do parkinga Babin Do (žičara) na svakih 15-30 minuta. Prijevoz će biti kontinuiran tokom cjelodnevnog boravka na planini i cijena karte iznosi 1 KM.

  Autobus za Vlašić saobraća subotom i nedjeljom sa autobuske stanice Sarajevo sa polaskom u  07:30h, a usputna stajališta su Vogošća, Visoko, Kakanj i Babanovac sa povratkom u 16:00h sa Vlašića.

  Također, povodom novogodišnjih praznika Centrotrans je za putnike pripremio popust od 15 posto na cijenu karte u vozilima javnog prijevoza na području Kantona Sarajevo. Popust mogu ostvariti svi korisnici CentroCard dopunske i e-karte do 3. januara 2021. godine. Popust se odnosi na svako plaćanje karte u Centrotrans vozilima dopunskom ili e-kartom.

  “Nadamo se da će naredna, 2021. godina biti bolja od prethodne, da ćemo živjeti u ljepšem i sigurnijem ambijentu, a naši putnici i u narednom periodu mogu očekivati brojne pogodnosti. Sretne novogodišnje praznike želi vam vaš Centrotrans!”, poručili su iz ove kompanije.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  ZIMSKA SEZONA NA BJELAŠNICI POČINJE 12. DECEMBRA

  BJELAŠNICA – NEPRISTUPAČNA DAMA

  CJENOVNIK SKI KARATA BJELAŠNICA/IGMAN

  GDJE JESTI NA BJELAŠNICI

  IGMAN – ČUVAR OLIMPIJSKOG DUHA I HISTORIJE

  TOP 10 RAZLOGA ZAŠTO POSJETITI OKOLINU TRNOVA

  VLAŠIĆ

  SKI CENTAR BABANOVAC