Četiri tipa osoba rođenih u decembru

Osobe rođene u najhladnijem, ali i najveselijem posljednjem mjesecu u godini, po mnogo čemu su posebne.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Uglavnom su rođene u horoskopskom znaku strijelca ili jarca. Jedno istraživanje pokazalo je da su puno mirnije i discipliniranije u djetinjstvu.

Njihov kamen rođenja je tirkiz, koji se smatra jednim od najstarijih kamena u historiji, poznatom i kao simbolu mudrosti i zaštite, a prema brojnim vjerovanjima donosi moć i sreću. Cvijet rođenja za osobe koje su došle na svijet u decembru je narcis.

Osobe rođene u 12. mjesecu dijele se u četiri skupine, a u nastavku pogledajte glavne značajke svake skupine.

Od 1. do 8. decembra

Otporni su na nedaće. Stupove njihova života čine dosljednost i stabilnost. Nekima se na prvi pogled čine malo arogantni, ali zapravo su puni zdravog samopouzdanja zbog kojeg ih emotivno slabiji ljudi doživljavaju naprasitima. Imaju izraženu snagu volje i odlikuje ih hrabrost. Vrlo su društveni i vole biti među ljudima.

Od 9. do 15. decembra

Ako trebate nekoga za konstruktivan razgovor ili rame za plakanje, osobe rođene u ovom razdoblju sigurno će vam pomoći. Sjajne su u davanju savjeta, snažne i bez problema se snalaze kad naiđu na neku životnu prepreku.

Snalažljivi su u rješavanju problema, kako svojih tako i tuđih. Odlučni su i posvećeni ostvarivanju svojih ciljeva.

Od 16. do 22. decembra

Ove osobe kao da su rođene pod sretnom zvijezdom. Oni su nezavisni individualci koji vjeruju u slobodu i žive život prema vlastitim pravilima, ne opterećujući se mišljenjima drugih ljudi. Vrlo su dubokoumni i odlično se snalaze u poslovima koji od njih zahtijevaju dobru koncentraciju. Imaju razvijen smisao za modu i svojim razigranim odjevnim kombinacijama uvijek plijene pažnju.

Od 23. do 31. decembra

Nećete naći optimističnije osobe od onih rođenih u ovom razdoblju mjeseca decembra. Vrlo su emotivne i društvene, a ta kombinacija rezultira velikom posvećenosti porodici i prijateljima. Kada je u pitanju prijateljstvo, vrlo su izbirljivi i ne puštaju lako nove u ljude u svoj mali bliski krug, a kada to naprave, to znači da ste zadobili njihovo povjerenje. Kreativni su i puni sjajnih ideja te uživaju putovati.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content