Crna Gora otvara granice s BiH 1. juna, Hrvatska još ne

  Crna Gora otvara granice s BiH 1. juna, Hrvatska još ne

  Sveti Stefan, Crna Gora; Foto: Pixabay
  Od 1. juna dozvoljen je ulazak stranaca u Crnu Goru bez karantina i samoizolacije za državljane i rezidente zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva virusa korona manja od 25 na 100.000 stanovnika.

  Na listi, koju jednom sedmično ažurira Institut za javno zdravlje, između ostalih, su Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Gruzija, Švicarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija. Na toj listi su i Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, BiH, Kosovo, Bugarska, Izrael, Sjeverna Makedonija, Irska, Češka, Finska i Estonija.

  Iz Vlade Crne Gore su naveli da se sa zemljama sa liste dozvoljava vazdušni i pomorski saobraćaj, a na snazi ostaje i dosadašnja mjera o generalnoj avijaciji.

  Vlada Republike Hrvatske jučer je objavila da će doći do izmjena odluke o privremenoj odluci o zabrani granice za državljane niza zemalja, Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Latviju, Litvu, Poljsku i Njemačku, poručivši da se Hrvatska otvara za turizam, najavivši da će se lista zemalja čijim će državljanima biti omogućen ulazak u Republiku Hrvatsku i proširiti.