Damir Imamović dobio “njemačkog Grammyja”

  Damir Imamović dobio “njemačkog Grammyja”

  Bosanskohercegovački interpretaror sevdalinki postigao je još jedan međunarodni uspjeh, nakon što je juli mjesec proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u oblasti World Music-a Transglobal World Music Charts, i nakon četiri mjeseca u samom vrhu Evropske liste World Music izdanja, sa svojim novim albumom.

  Foto: Damir Imamović

  Damir Imamović osvojio je prestižnu nagradu Nacionalnog udruženja muzičkih kritičara iz Njemačke u kategoriji tradicionalne muzike, koje ga ujedno i predložilo za ovu nagradu nazvanu još i “njemački Grammy”.

  Sedmi po redu album ‘Singer of Tales’ Damir je snimio sa međunarodnom ekipom koju čine američki kontrabasista Greg Cohen (poznat po saradnji sa Tom Waittsom, John Zornom, Bob Dylanom i dr.), istanbulski muzičar Derya Türkan (poznat po saradnji sa Kudsi Ergunerom, Erkanom Ogurom i dr.) i violinistica Ivana Đurić (članica benda Sevdah Takht Damira Imamovića). Album je producirao čuveni londonski producent Joe Boyd i Andrea Goerlter a izdavač je londonski Wrasse Records.


   

  Novi album Damira Imamovića u samom vrhu svjetskih top lista | Furaj.ba

  Novi album istaknutog interpretatora sevdalinki mlađe generacije Damira Imamovića objavljen za londonski Wrasse Records izuzetno dobro stoji na top listama svjetske muzike! Imamovićev novi album pobrao je niz izvrsnih kritika u britanskoj, njemačkoj, holandskoj i južnoslavenskoj štampi, a album “Singer of Tales” koji je objavljen u jeku epidemije koronavirusa, već se treći mjesec nalazi u top 5 dvije najvažnije top liste albuma iz oblasti svjetske muzike.