Dini Merlinu u Hrvatskoj nagrada za streaming izvođača godine

Dini Merlinu u Hrvatskoj nagrada za streaming izvođača godine

Hrvatska diskografska udruga je jednoj od najvećih muzičkih zvijezda regiona Dini Merlinu dodijelila Top.HR Music Awards, nagradu za streaming izvođača godine.

Foto: Instagram

Merlin je nagradu dobio jer je, između ostalog, krajem prošle godine napravio novogodišnji spektakl koji je emitiran preko Moja TV, a kojeg je pratilo preko pola miliona ljudi i koji važi za najbolji online događaj u regiji 2020. godine.

Podsjećamo, Merlin je osvojio društvene mreže i sa dva nova singla – “Mi”, za kojeg je čak postojao i viralni izazov, te duet sa Senidah “Dođi, dođi”, koji su oduševili njegovu publiku.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dino Merlin (@dinomerlin)

Nagrade su dodijeljene online s dvije lokacije – iz studija RTL-a i Jadran filma. Pored njega, na dodjeli nagrada su prisustvovali i Massimo Savić, Zorica Kondža, Franka Batelić te druge regionalne muzičke zvijezde, a nagrade su dobili još Marko Perković Thompson, Mia i Franka.

Top.HR Music Awards je muzička nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a, a predstavlja jedinstveno muzičko priznanje na domaćoj sceni. Pobjednici u devet kategorija nagrađeni su prema preciznim podacima dobijenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih stanica širom zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na muzičkim streaming servisima.