Dino Merlin snimio spot za pjesmu “Rane” (VIDEO)

  Dino Merlin snimio spot za pjesmu “Rane” (VIDEO)

  Dino Merlin, popularni bh. muzičar, snimio je spot za pjesmu “Rane” sa albuma “Hotel Nacional”. Emotivan tekst sada je upotpunjen i vizuelnim doživljajem snimanim na Bjelašnici, u Švajcarskoj i na Tajlandu.

  Režiju, scenarij i montažu potpisuje Haris Dubica, dugogodišnji saradnik Dine Merlina, koji je početkom ove godine drugi put zaredom izabran za najboljeg režisera Švicarske. Dubica je do sada za Dinu Merlina režirao spotove za pjesme “Individualizam” i “Deset mlađa” koji je bio proglašen najboljim video spotom godine.

  U spotu se pojavljuje i veliki broj glumaca: Argjend R. Mamuti, Almedina Salčinović, Mahir Beathouse, Amela Šljivar, Narcisa Dubica, Ana Bavrka, Nastasija Stošić, Almedin Begić, Nerma Ibrulj, Medina Šahbaz, Mia Varivoda, Melisa Karadžić, Leila Bečić i Muharem Vejzović.

  Tekst su napisali Džemaludin Latić i Dino Merlin.

  Spot je sniman u BiH,a li i u nekim drugim zemljama. Pogledajte video.

  Dino Merlin će 25.7.2015. u okviru promotivne turneje albuma Hotel Nacional održati koncert na Koševo u Sarajevu. To će ujedno biti i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u Bosni i Hercegovini.