Dječiji sajam od 15. do 17. novembra u sarajevskoj Skenderiji

  Dječiji sajam od 15. do 17. novembra u sarajevskoj Skenderiji

  Sarajevo će u periodu od 15. do 17. novembra biti domaćin šestom Dječijem sajmu, koji će se održati u Dvorani Mirze Delibašić.

  Foto: Skenderija.ba

  Prateći globalne trendove, Dječiji sajam ove godine u fokus stavlja edukaciju mališana na temu očuvanja prirode, te će biti organizovane radionice o važnost odlaganja otpada, reciklaže i štednje papira. U dvorani će se postaviti i male reciklažne kontenjere, označene po vrsti otpada.

  Ovogodišnji slogan najvećeg događaja u Bosni i Hercegovini za malu raju je Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno, a u festivalskom programu nastupit će preko 1500 djece uzrasta do 12 godina.

  Mališani na festivalskom dijelu programa plesom, recitacijom, koncertom, igrokazom pričaju dječije priče o odrastanju, jačaju samopouzdanje i kreativnost kroz stvaralaštvo, te uče o nenasilnom ponašanju i važnosti tolerancije od najranije dobi.

  Najmlađi članovi našeg društva se također imaju priliku družiti i s dječijim super junacima, takmičiti se i osvajati lijepe poklone i zabavljati uz mnoge besplatne zabavne sadržaje koje i ove godine pripremaju sponzori i partneri sajma.

  Bez obzira jeste li veliki ili mali, Dječiji sajam će vas svojim mnogobrojnim veselim sadržajima podsjetiti kako je biti dijete – najljepše na svijetu. Ulaz na sajam bio je besplatan.