DMD kamp – Rafting i nezaboravna noćna veselja uz logorsku vatru!

DMD kamp – Rafting i nezaboravna noćna veselja uz logorsku vatru!

Ambijent rafting kampa DMD nudi odličan smještaj, najukusniju hranu i najbolju atmosferu


Četiri kilometra nizvodno od postanka živopisne Drine, a dvadesetak kilometara od Foče, nalazi se DMD kamp s porodičnom tradicijom od 1999. godine. Iskustvo, pouzdanost i vrijednost usluge jedina su mjera domaćinima, a dokaz za to je činjenica da ovdje svake godine dolazi preko 50% stalnih gostiju. Smješten u predivnoj kotlini i prirodnom okruženju, kamp je opremljen drvenim bungalovima za udoban smještaj i spavanje, a nudi se i smjеštaj s vlastitim kupatilom. 

POVEZANOST S PRIRODOM

Kamp ima apsolutno sve što vam je potrebno! Udoban i čist smještaj, nov objekat s 8 tuš kabina i 8 toaleta, teren za odbojku na pijesku i mali fudbal, restoran-terasu i besplatnu internet konekciju. Za one koji vole potpunu povezanost s prirodom postoji i mogućnost kampovanja, postavljanja šatora, kao i obezbijeđen prostor za kampere i kamp prikolice. U DMD kamp možete dovesti i vaše ljubimce jer su uvijek, kao i vi, dobrodošli ovdje.

Gurmane će oduševiti kuhinja u kojoj se isključivo sve priprema na vatri i sva jela su napravljena s ljubavlju. Na posve domaćinskom meniju možete pronaći teletinu s krompirom ispod sača i jagnjetinu s ražnja. Gastronomski užitak uz specijalitete sa sača, upotpunjuju svježe pastrmke na žaru, gril, pite, domaći sir, kolači… Da je ovom mjesto prilagođeno svima, govori činjenica da domaćini na zahtjev pripremaju i vegetarijanske obroke ili obroke koji isključuju određene namirnice. Uz kuhinju se nalazi i restoran-terasa koja služi za objedovanje i za nezaboravna noćna veselja uz logorsku vatru. 


AKTIVAN ODMOR 

DMD kamp je kao stvoren za rješavanje nakupljenog stres i bijeg od gradske svakodnevice! Mjesto je to na kojem počinju avanture i aktivan odmor kroz rafting na Drini i Tari, koji je jedna od glavnih i najljepših turističkih atrakcija ovog kraja.

Ukupna dužina rijeke Tare je 144 km, od čega je 104 km toka u Crnoj Gori i 40km u Bosni i Hercegovini, a tek što zađe nađu zemlju, Tara se spaja s Pivom i tvori neobično zelenu rijeku, Drinu. Od 1977. godine kanjon Tare je pod zaštitom UNESCO-a, a spada i u 25 najznačajnijih svjetskih prirodnih znamenitosti, dok se Drina svrstava u najčistije vodotokove u Evropi. Flora i fauna ovog dijela ne samo da je rijetka, već i divlja, netaknuta i bogata, te predstavlja jednu od značajnijih odlika prelijepih litica kanjona Tare i brzaka Drine. Zbog toga su obje rijeke idealne za rafting, a odlične aranžame za to nudi DMD kamp

Vaša avantura u DMD kampu može trajati od jednog do tri dana, zavisno za šta se odlučite. Znajući da stres na poslu često udaljava kolege, domaćini su pripremili i posebne team building programe. Druženje s radnim timom u prirodi, rafting, kampovanje i noćenje u prirodi odlično je za povezivanje i rješavanje određenih problema u kolektivu. Osim toga, kampovanje je nezaboravno iskustvo i za porodični odmor.

Rafting će vam dati onu vrstu uzbuđenja od kojeg ćete zadrhtati, kakav samo bliski susreti s prirodom može proizvesti. Brza tekuća i pjenušava voda koje teče preko ogromnih stijena i kroz uske klance može brzo postati zarazna. Može vas zaraziti željom da tu avanturu ponovite i vratite se u DMD kamp

 


SIGURNOST NA PRVOM MJESTU

Važno je znati da je rafting aktivnost kojoj treba prići s maksimalnom ozbiljnošću. U DMD kampu sigurnost učesnika je na prvom mjestu. Rafting se obavlja uz profesionalnu opremu, asistenciju i nadzor licenciranih skipera, a učesnici raftinga poštovanjem instrukcija aktivno učestvuju u spustu i sveukupnom doživljaju.


Adresa: Bastasi b.b., Foča

Telefon: +381 65 533 11 34, +387 66 332 795

Web: www.tara-rafting.com

Autor: Samila Ivković