Do starog grada Sokolac sada je lakše doći

  Do starog grada Sokolac sada je lakše doći

  Učinjen još jedan korak ka oživljavanju srednjovjekovnog grada i kraljevske utvrde Sokolac.

  Foto: Facebook

  Prije nekoliko dana realiziran je projekat asfaltiranja puta od naselja Sokolac do istoimenog srednjovjekovnog grada. Radi se o putu dužine od oko 700 metara. Još prošle godine Turistička zajednica Grada Bihaća započela je aktivnosti na oživljavanju i stavljanju u funkciju turizma starog grada Sokolac. U saradnji sa nekoliko kolektiva i donatora Turistička zajednica je stavila u funkciju trim stazu Debeljača sa svim pratećim sadržajima, a koja se pokazala kao pun pogodak jer je svakodnevno pohode desetine građana.

  Uz opremljenu trim stazu preko Debeljače do starog grada, ambijentano osvjetljenje zidina, asfaltiran pristupni put i struju na samoj lokaciji stvoreni su osnovni preduvjeti kako bi se taj biser kulturnog nalijeđa potpuno iskoristio.


  “pUNA života” – pogledajte sve ljepote Bihaća i Krajine | Furaj.ba

  Turistička zajednica Grada Bihaća predstavila je promotivni projekat pod nazivom “pUNA života” usmjeren na predstavljanje turističkih atributa koje Bihać nudi svojim gostima, poput prekrasne prirode, bogate ponude rekreativnih, avanturitičkih i adrenalinskih, ali i relaksirajućih aktivnosti na otvorenom, kao i ponude kulturnih, tradicionalnih i urbanih ljetnih sadržaja u samom gradu uključenih u program kalendarskog bihaćkog ljeta.