Doček Nove 2020. na Malti s Relax Toursom

Doček Nove 2020. na Malti s Relax Toursom

Putovanje na Maltu – tamo gdje se duh Evrope prepliće sa mirisom Afrike. Malta je grupa od 3 ostrva u Mediteranu. Zanimljiva i burna historija ostrva, praćena jednim od najboljih plaža u Evropi i bogatim noćnim životom, učinili su od Malte jedno od najinteresantnijih turističkih destinacija za odmor u Evropi u posljednjih nekoliko godina.

Ostrvo se nalazi u velikoj blizini Italije (96 km od Sicilije), a ni Afrika joj nije daleko (291 km). Sa svojom malom površinom i malim brojem stanovnika, Malta je prava mikro zemlja i jedna od najmanjih zemalja Evrope, a njen glavni grad Valeta ima svega 7.000 stanovnika! Malta je istovremeno mjesto prepuno tajni. Toliko toga nerazjašnjenog i dan danas postoji ovdje, da arheolozi i historičari iz čitavog svijeta, desetinama godina unazad rade na rasvjetljavanju nekih od misterija ostrva. Tu se prije svega misli na stare hramove Hagar Qim i Mnajdru, ali i na brojne druge lokalitete poput Prozora Azora. Otkrijmo tajnu Malte zajedno…

1.DAN / 28.12.2019 / SARAJEVO –ISTANBUL-  MALTA

Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo 2 h prije leta: Let za Istanbul   12:00h na letu TK 1022 . Slijetanje u Istanbul u 15:45h. Nastavak leta za Maltu  u 18:40h na letu TK 1371 (sva vremena su lokalna).  Po dolasku suret sa lokalnom agencijom te transfer do hotela. Odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN / 29.12.2019 / VALETA – RABAT-  MDINA

Doručak. Nakon doručka preporučujemo vam fakultativni izlet u Vallettu. Tokom razgledanja kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravljao je ostrvima 268 godina, a Valleta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iz vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana (ulaznica nije uključena), razgledati Caravaggiove freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu. Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Slobodno vrijeme za ručak. U nastavku ćemo posjetiti naselje TA’QALI uz obilazak radionica malteških obrtnika, prisustvovanje puhanju i oblikovanju stakla, kao i izradi tradicionalnih filigranskih srebrnih i zlatnih predmeta. Za kraj izleta izvana ćemo razgledati prekrasnu crkvu u gradiću Mosta, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN / 30.01.2019  / GOZO

Doručak. Nakon doručka preporučujemo vam fakultativni odlazak do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i historijskim znamenitostima. U okviru izleta predviđena je i posjeta glavnom gradu ostrva – Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo. Odlazak do romantičnog zaliva gdje je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, koji će vas ostaviti bez daha. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN / 31.01.2019 / MALTA

Doručak. Slobodno prijepodne. U večernjim satima tradicionalni doček Nove godine (induvidualno) – Sretna Nova 2020.godina. Povratak u hotel.  Noćenje u hotelu.

5.DAN / 01.01.2020  / TURA TRI GRADA

Doručak. Nakon doručka preporučujemo vam fakultativni odlazak poludnevni izlet TURA TRI GRADA. Područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Valletti, a poznato je po nazivu Tri grada – Vittoriosa, Cospicua i Senglea, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530.godine. Vožnjom uz Cospicuau stižemo do Vittoriosa gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni zgrada i vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživajte u zadivljujućem pogledu od 360 stepeni na Grand Harbor, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La ValLette vodio obranu tokom Velike opsade 1565. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN / 02.01.2019 / HRAM HAGAR QIM            

Doručak. Nakon doručka preporučujemo vam fakultativni poludnevni  izlet u Hram Hagar Qim. Izlet započinje posjetom jednom od najstarijih kamenoloma na Malti. Danas je pretvoren u vrhunsku turističku atrakciju i pruža prelijep  prikaz jedne od vodećih vještina Malte – korištenje vapnenca u građevinske svrhe. O čaroliji antičke Malte naučit ćete u Hagar Qimu, najznačajnijem nalazištu na Malti, s fantastičnim pogledom na široki pejzaž plavog Mediterana i otočić Filfla. Od Hagar Qima nastavit ćemo do mjesta Wied iz-Zurrieq, gdje se možete, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, ukrcati na brod (nije uključeno u cijenu izleta) i posjetiti Plavu špilju poznatu po kristalno čistom moru. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN / 03.01.2019 / MALTA- ISTANBUL –  SARAJEVO     

Doručak, odjava iz hotela i polazak ka aerodromu. Prijava na let TK1370 za Istanbul u 09:30h, predviđeno vrijeme za slijetanje je 13:45h, zatim let TK 1025 za Sarajevo. Nastavak leta za Sarajevo u 19:30h. Predviđeno vrijeme dolaska u Sarajevo je 19:25h.

 

Termin putovanja:  28.12. – 03.01. / 7 dana – 6 noći

Prijevoz:  avion

 

Hoteli

 

Cijena za rane rezervacije do 30.10.

 

Cijena za redovne rezervacije

 

Windsor hotel 3* ili sličan – Silema http://www.windsorhotelmalta.com/

 

 

899,00 KM

 

999,00 KM

The Preluna hotel 4* ili sličan -https://www.preluna.com/

 

 

1.099,00 KM

 

1.199,00 KM

 

U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Malta – Sarajevo
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
  • Smještaj u odabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom
  • Pratilac grupe iz Relax Tours-a (uz minimalno 20 prijava)
  • Organizacija putovanja
  • City taxa


U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • Aerodromske takse + 435 KM
  • Doplata za jednokrevetnu sobu:
  • Fakultativni izleti
  • Putničko zdravstveno osiguranje

 

RELAX TOURS

033 263 330

033 270 060

Više informacija možete pronaći OVDJE.