Doček Nove godine koji će se pamtiti

Doček Nove godine koji će se pamtiti

Bilo da se odlučite za provod na otvorenom ili u nekom od hotela, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dočekat će vas raznolik program. Mnogi već sada Sarajevo vide kao turističku destinaciju broj jedan kada je u pitanju doček Nove godine.

25_07_dino_merlin_kosevo_20

U prilog idu i najavljene povoljne vremenske prilike, jer najbolji provod ovoga puta očekuje se na gradskom trgu gdje će najpopularniji bh. kantautor Dino Merlin,  po prvi put u svojoj karijeri održati koncert na otvorenom za doček Nove godine u Sarajevu, koji tradicionalno organizuje Gradska uprava Grada Sarajeva. Program će početi već u 21h, a osim Merlina, koji će svoj nastup početi u 23h, u najluđoj noći Sarajlije, ali i brojne turiste zabavljat će Divanhana, te Jehan Džihan, mladi muzičar koji već neko vrijeme dobija odlične kritike evropskih medija i muzičkih kritičara.

Ukoliko ste ipak za intimniju atmosferu, brojni sarajevski hoteli potrudili su se oko organizacije, tako će u hotelu Evropa uz gala večeru nastupati kraljica sevdaha Hanka Paldum i Dženan Jahić, u hotelu Holiday goste će zabavljati Enes Begović, dok je veliko interesovanje izazvao i megapopularni Halid Bešlić uz kojeg možete dočekati Novu godinu ukoliko se odlučite za Hotel Hills. U Hotelu Sarajevo za dobru zabavu bit će zadužen Adnan Jakupović sa kolegicom Elvedinom Šehić, a Radon Plaza priredit će muzički program uz Al Dina, Alema Kadića i Amnu Keskin.