Doček Nove godine u Istanbulu sa Relax Toursom

  Doček Nove godine u Istanbulu sa Relax Toursom

  Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrjednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? On ih nudi bez ustručavanja: rimski vijadukt i turske kupelji, bezbroj tulipana i drevne gradske zidine, podzemne cisterne, parkovi i otoci, odlična hrana, noćni život bez premca i grad neopterećen kriminalom zapadnih metropola…Novogodišnja atmosfera će vas dodatno oduševiti, a ovo putovanje će biti jedan poseban doživljaj… Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

  1.DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 28.12.2019

  Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 12:00 sati. Slijetanje u Istanbul u 15:45 sati, te transfer od aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bićete očarani Istanbul-om (još se naziva Carigrad i Konstantinopol), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva – rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme. Noćenje.

  2.DAN / ISTANBUL – BURSA – ISTANBUL / 29.12.2019

  Doručak. Za današnji dan predlažemo fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet u Bursu – nekad prijestolnica Otomanskog carstva, u kojoj su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran. Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj. Bursu mnogi, s pravom, nazivaju biserom Bliskog istoka – “leđa” joj čuva visoka planina Uludag, a vrata ka svijetu drže otvorena obale Mramornog mora, udaljene svega 20-tak kilometara. Njene krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu historiju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva. Bursa se proteže na 62 kilometra u dužinu ispod planine Uludag i 16 kilometara u širinu. Ovaj izlet je nešto što ne smijete propustiti. Uživat ćete. Nakon izleta, povratak u hotel. Noćenje u hotelu.

  3.DAN / ISTANBUL / 30.12.2019

  Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Vidikovac Čamildžu odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi – jedan od najljepših utiska koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy , najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 mil. Stanovnika. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti ka Bagdad ulici ili odlazak u jedan od obližnjih shopping centara. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  4.DAN / ISTANBUL / 31.12.2019

  Danas, nakon doručka u hotelu, predlažemo vam fakultativni obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije (bez ulaska) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Obilazak Sulejmanije, Ejup Sultan Turbe te za kraj izleta odlazak na Piere Loti vidikovac. Povratak u hotel i priprema za fakultativni doček Nove godine u jednom od istanbulskih restorana. Noćenje. SRETNA VAM NOVA GODINA!!!

  5.DAN / ISTANBUL / 01.01.2020

  U dogovoru sa hotelom kasni doručak. Za prvi dan Nove godine predlažemo vam fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Nakon krstarenja transfer za aerodrom na let za Sarajevo u 19:30 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 19:25 sati (sva vremena su lokalna).

   

  U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • Avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
  • Smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa doručkom
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)
  • U hotelu Zurich 4* – uključena večra sa neograničenim pićem, show programom

  U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • PZO
  • Doplata za jednokrevetnu sobu
  • Aerodromske taxe i TSC (cca 266KM)
  • Fakultativne izlete i ulaznice

   

  RELAX TOURS

  033 / 263 – 330

  033 / 270 – 060

   

  Više informacija možete pronaći OVDJE.